350-400 g bogfläsk i skivor (strimlat) / kycklingfilé. Slå bambuskott och champinjoner i ett durkslag, skölj och skär purjolöken i bitar lägg även det i durkslaget
Fritera lite fläsk i sänder och låt det rinna av på papper. 400 g bogfläsk, magert, finstrimlat. 400 g bogfläsk, magert, finstrimlat 2 st paprikor, i bitar 1 burk bambuskott à 400 g 1 burk ananas, skivad, 250 g 1 st rödlök, stor, i klyftor vetemjöl raps- eller majsolja till fritering Marinad
)Ingredienser för 4 personer400 gr strimlat fläsk- eller nötkött1 st gul lök2 st morötter250 gr färsk broccoli1 msk smörSalt0,75 dl teriyakisås1 tsk soya1 tsk sambal oelek1/2-1 st grönsaksbuljong4 dl mellangräddeGör så härSkala och hacka eller skiva löken. 400 gr strimlat fläsk- eller nötkött
 I vanliga fall gör vi en vanlig biff stroganoff med strimlat nötkött. Tina 4 portioner 500 g fläskfilé 200 g champinjoner 1 gul lök 1 msk flytande margarin salt och peppar 1/2 dl chilisås 1 dl vatten 1 tsk paprikapulver 2 tsk dijonsenap 2 1/2 dl matlagningsgrädde max 15% 1 köttbuljongtärning Tillbehör. 500 g fläskfilé
Servera fläsket med lökröran, blomkålsbiffarna och lite lingon. Lägg fläsket i en stor långpanna. Lägg i smör i en stekpanna och klicka i moset med en sked och forma till biffarna lite snyggt
Det går lika bra att byta ut köttet mot fläsk, lamm eller kyckling. utskuren biff. 350 g ryggbiff. Hetta upp olja i woken och fräs charlottenlök, (skalade och tunt skivade), orange paprika (urkärnad och hackad) och broccoli på stark värme i ca 3 minuter
100 g kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, scampi). 100 g kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, scampi) 200 g breda risnudlar som stått i blöt i förväg 1 st ägg 1 dl sweet chilisås 1 msk soja 1 tsk koloritsoja för färgens skull 1 msk socker 1 tsk pressad vitlök Grönsaker (vitkål, broccoli och böngroddar men man kan ha i annat efter smak) jordnötter matolja Chili, efter smak
Jag föreslog en lättlagad favorit, nämligen mammas goda pannbiffar. Kanske är det som min sambo säger att ”mammas biffar är alltid godast”, oavsett vems mamma det är
En variant på biff med lök, fast utan biff och med fläsk istället. ) Enkelt att göra och riktigt gott. Mättande blir det i och med allt smör som är i… kan man bli smörberoende