Flädergravadlax med potatiskaka och bubbliga gurkkulor. Grillad Lax med Basilika Sås. I fredags hade jag nöjet att få träffa mina medtävlande i Cono Sur Blogger Competition 2015
Ingredienser flädergravadlax. Laxen, åh, den bara smälte i munnen och grönsakslådan eller tian som den kallas, ja, den kan man ju egentligen göra på de grönsakerna som man har hemma men nu när sparrisen finns och är som godast så tycker jag ju att man ska använda den
Putsa bort eventuellt fett från laxen med en fiskkniv. Massera in hela laxsidorna, även skinnsidorna med blandningen och lägg ihop sidorna med filéerna mot varandra
Gnid in laxfiléerna med blandningen, lägg köttsida mot köttsida, tjock del mot tunn del. Lägg laxen kallt och i press 1,5 dygn. 1 kg fryst och benfri laxfilé med skinnet kvar
Flädergravadlax. Skär laxen i två benfria filéer, låt skinnet sitta kvar. Lägg på den ena laxbiten med köttsidan upp och skeda över cirka hälften av den sprit som ingår