Fjärilskotletter vin recept

Fjärilskotlett med sherrysås

Fjärilskotlett med sherrysås

Koka upp vinet till såsen tillsammans med buljong och vatten. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla purjolök och fänkål
Ugnsbakad Lax med Grekisk Feta

Ugnsbakad Lax med Grekisk Feta

Servera med ett glas vin och njut av Grekiska smaker. Lättlagad Laxfjäril Ugnsbakad eller grillad Feta är en rätt som jag ätit många gånger i Grekland
Ragú napolitano con braciole, polpette e salsiccia

Ragú napolitano con braciole, polpette e salsiccia

Tillsätt vin och låt grytan koka långsamt i 5-10 minuter utan lock. 1,5 dl rödvin. 700 g passerade tomater 375 g krossade tomater 1 gul lök, skuren i bitar 1 dl olivolja 1,5 tsk salt 0,5 krm socker 1,5 dl rödvin

Laxkotletter med grön sås

Koka upp ärter, vatten, vin och fond i en kastrull. 4 st fjärilskotletter av lax à 150 g. 1⁄2 dl vitt vin
Lax med sherrysås

Lax med sherrysås

Visste du att sherry är ett spanskt starkvin som tillverkas enligt ”solera”-metoden vilket innebär att man blandar viner med olika åldrar
Snabbwok a la måndag (eller fredag)

Snabbwok a la måndag (eller fredag)

Vitt vin. Häll i kokosmjölken, vinet och buljongen och resten av buljongen. Dags för lite wok eller nåt åt det hållet i alla fall
Fjärilskotlett med sherrysås

Fjärilskotlett med sherrysås

Koka upp vinet till såsen tillsammans med buljong och vatten. Ugn 225º. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla purjolök och fänkål

Grillad Lax av Fjärilskotletter o Dillsås.

Gör en såsl av riven schalottenlök och smör som fräses ihop i en rostfri kastrull, blanda i vetemjöl, tillsätt vatten, grädde, fiskbuljongstärningen och det vita vinet

Sydfransk, örtig fjärilskotlett

Lägg över i ett ugnsfast fat och slå på hälften av vinet.  Fräs ur stekpannan med resten av vinet och häll över i en kastrull
Lax med knaprig örtskorpa

Lax med knaprig örtskorpa

Mycket har hänt och har man en fiskdisk, eller som i mitt fall en välsorterad fiskbil, till hands så kan man få laxen hel, filead, i fjärilskotletter eller vanliga, gravad, varmrökt och kallrökt

Fjärilskotlett med sherrysås

 Koka upp vinet till såsen tillsammans med buljong och vatten. 1.  Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla purjolök och fänkål

Variation på rådjur.

Fräs lök, slå på rött vin och vinbär (spara några till dekoration). Dekorera purén med chips av potatis och dekorera skyn med vinbär 400 g rådjursstek. 250 g svarta vinbär. 1 dl rött vin

Fagotto Tomasino

Ett bra Italienskt rött vin passar utmärkt till denna rätt. 4 st fjärilskotletter. 1. Banka ut kotletterna som att dom blir ett par mm tjocka