Torka avlaxen med lite papper. Salta och sockra laxen efter egen smak och tycke. 500 gram laxkotlett utan skinn (ex fjärilskotlett). 500 gram laxkotlett utan skinn (ex fjärilskotlett)
Mixa såsen slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Stek laxen i smör i en stekpanna ca 2 min per sida. 4 st fjärilskotletteravlax à 150 g
Torka avlaxbitarna. Gör en såsl av riven schalottenlök och smör som fräses ihop i en rostfri kastrull, blanda i vetemjöl, tillsätt vatten, grädde, fiskbuljongstärningen och det vita vinet
Mycket har hänt och har man en fiskdisk, eller som i mitt fall en välsorterad fiskbil, till hands så kan man få laxen hel, filead, i fjärilskotletter eller vanliga, gravad, varmrökt och kallrökt
Att steka fisk är en konstform som jag lärt mig av min pappa. Stekta laxkotletter. Stekta laxkotletterIngredienser4fjärilskotletteravlax (ca 1cm tjocka, inte mindre)50 gram smör till stekningFlingsaltGrovmald pepparGör så härFyra fjärilskotletter steks bättre i 2 stekpannor, det blir lättare att få bra värme och det är enklare att vända dem om det inte är så trångt i stekpannan. 4 fjärilskotletteravlax