Fiskwallenbergare recept

Fiskwallenbergare med potatismos & pepparrotssmör

Fiskwallenbergare med potatismos & pepparrotssmör

Ibland är det roligt att göra något lite annorlunda än vad man brukar med de råvaror man köper. Dillsmakande fiskbiffar som smälter i munnen blev en riktig braksuccé som kommer hamna på matsedeln ofta här hemma
Fiskwallenbergare med pepparrot

Fiskwallenbergare med pepparrot

Börja med purén. Skala potatis och morot och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 minuter
Fiskwallenbergare med räkor

Fiskwallenbergare med räkor

Bryn först smöret i en liten kastrull. Låt det koka och puttra tills det blir brunt och luktar kola, men akta så det inte bränns
Fiskwallenbergare

Fiskwallenbergare

Men för någon vecka sedan kom jag över ett recept på fiskwallenbergare på arla. Nya recept på fisk är det alltid stor efterfrågan på här hemma, blir ju så lätt att man kör på samma hela tiden
Fiskwallenbergare med pepparrot

Fiskwallenbergare med pepparrot

Dela fisken i bitar. Mixa fisk, salt, peppar, äggulor, dill, mjöl och grädde till en färs. Forma färsen till 12 ovala biffar
Fiskwallenbergare

Fiskwallenbergare

Till 4 portioner. 400 g torskfilé. 2 äggulor. 1/2 kruka dill. 2 msk potatismjöl. 1 1/2 dl mjölk. 500 g mjölig potatis

Meny vecka 42

Fiskwallenbergare . Då var det dags för en ny meny att veckohandla till under helgen. Måndagens recept är en smula somrigt men så gott att jag struntar i det