Fisksoppa med saffran recept

78 Spara
Fisksoppa med saffran och aioli!

Fisksoppa med saffran och aioli!

Skala och tärna potatisen, skär moroten i tunna stavar. 1 morot. 1 kuvert saffran. Häll i grädden i musselspadet, låt koka upp, tillsätt buljongtärning, tomatpuré, saffran, potatis och morot, låt koka på svag värme 30 minuter, smaka av med cayennepeppar och vin. 1 morot. 1 kuvert saffran
3 Spara
Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

Fräs purjolök, gul lök och vitlök i kokosolja eller smör. Igår övergav vi grillen för en fisksoppa. 1 hackad gul lök. 2 paket saffran. Blanda ner saffran och kokosmjölk, sjud i 10 min. 1 hackad gul lök. 2 paket saffran
14 Spara
Fisksoppa med fänkål

Fisksoppa med fänkål

150 g skalade räkor 1 gul lök 1 stor färsk fänkål1 vitlöksklyfta 1/2 liter grönsaksbuljong 2 dl vitt vin (alternativt citronvatten) 2-3 dl grädde 1 dl crème fraiche  1 pkt saffran eller fisk masala  svartpeppar Örtkryddor så som timjan, basilika Gör så här. 1 pkt saffran eller
6 Spara
Allt-i-ett matlagning

Allt-i-ett matlagning

Soppor – Gör en lyxig fisksoppa genom att fräsa purjolök, fänkål och vitlök. Prova till exempel stark korv istället för kyckling, vitt vin och krossade tomater istället för buljong, fetaost, parmesan eller grädde istället för mozzarella och variera smaksättningen med olika grönsaker, oliver, spenat, kryddor och örter
0 Spara
En nypa vardagslyx

En nypa vardagslyx

Detta är en helt vanlig laxsoppa med en liten twist, nämligen saffran.   Hade inte så mycket fiskskorv, men det blev bra ändå Fiskbuljong (för en soppa) ca 1 kg fiskskrov (helst vit fisk, välputsat, gälarna borttagna) 2 morötter 3 stjälkar selleri ½ fänkål 2 lökar 3 lagerblad 10 st vitpepparkorn 2 tsk torkat timjam2 dl vitvin 1,5 l vatten smör till bryning salt Fisksoppa (ca 4-5 port. )1 st kålrot (ca 400g)2 st morötter 3 stjälkar selleri 500 g kål 1 stor lök3 klyftor vitlök  400-500 g fisk (använde havslax)0,5 g saffran 1 dl hackad dill 2 dl grädde saften av en citron salt 3 msk smör(1,5 dl vitvin ifall du inte gör buljongen själv och du inte har överbliven vitvinsås)(1 dl vitvinssås) Buljong. ansa och skär upp grönsakerna i små kuber, skär kålen och löken tunt Sautera grönsakerna i smör och överför i buljongen, koka al dente Tillsätt grädde (och eventuella vitvinssåsen) saffran och fisk, småkoka i ca 5 min Tillsätt dillen till sist och smaka av med salt, citronsaft och smör ca 1 kg fiskskrov. 1 st kålrot
Sökförslag och sidor