vinäger. Servera allt med risnudlar, färska grönsaker, vietnamesisk skinka samt sötsur fisksås. Inlägget Risnudlar med grillad sidfläsk, svål samt sötsur fisksås dök först upp på À la Michelle
Dressing, rör ut sockret i fisksås och limesaft, rör i resten av ingredienserna och smaka av. VIETNAMESISK SALLAD MED FLÄSKKOTLETT 6-8 port som förrätt, 4 port som huvudrätt1 isbergssallad½ kruka koriander½ kruka mynta4 msk vitvinsvinäger4 tsk socker2 tsk salt1 1/4 dl vatten2 små morötter½ gurka1 salladskål100 gram osaltade rostade jordnötterrostad lökDRESSING1 liten gul lök eller 2 schalottenlökar, finhackat1 riven vitlöksklyfta1 röd spansk peppar, finhackad1 msk riven ingefära4 tsk fisksås1 lime, saften2 tsk farinsocker2 tsk hackad mynta1. Rör sockret med vinäger och vatten tills det löst sig och häll allt över grönsakerna, plasta skålen och ställ in i kylskåp 1 timme
1/2 msk Vinäger, gärna vitvins-. 1 -2 tsk Fisksås (kan lätt ta över , så smaka av efter 1). 1/2 msk Vinäger, gärna vitvins-. 1 -2 tsk Fisksås (kan lätt ta över , så smaka av efter 1)
Dumplings med räkor4 portioner1 nypa socker1 msk fisksås300 g skalade räkor2 hackade salladslökar2 msk färsk hackad ingefära1-2 krm sambal oelek1 paket wonton-deg Ett uppvispat ägg eller vatten till pensling av degenDipsås1/2 dl soja av japansk typ1 tsk sesamolja2 msk vinäger1 1/2 msk farinsocker2 krm sambal oelek eller annan stark chilikrydda1 tsk rostade sesamfrönBlanda fyllningen
Strimla kycklingen och marinera den tillsammans med lökpulver, peppar, vinäger, fisksås och honung i 30 minuter (har du bråttom så korta marineringstiden). 1 msk risvinäger. 1 msk fisksås
Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja. Tillagning. 1. Skär laxen i bitar. Koka haricots verts någon minut, de skall vara lite knapriga
Blanda ihop fläskfärs med fisksås, koriander, chili och lök. 3 msk fisksås. 0,5 dl fisksås. 5 tsk vit vinäger. 3 msk fisksås. 0,5 dl fisksås. 5 tsk vit vinäger
Blanda det finhackade med den tinade spenaten, pressad vitlök, vinäger, olja, limeskal och fisksås. 20 dumplingspapper (köpte i en kinesiskt butik på möllan)1 laxfilé, ca 100-125 g3 frysta spenat knytten, tinade1 vårlök1 dl finhackad vitkål1 stor vitlöksklyfta2 cm ingefäraFärsk persiljaRisvinägerSesamoljaRivet skal från limeFisksåsHacka lax, vårlök, vitkål, ingefära och persilja
Ingredienser cm ingefära 1/2 dl socker juicen från 2 lime 1/2 msk asiatisk fisksås 1 1/2 krm wasabipasta 1 1/2 dl risvinäger eller annan mild vinäger Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Rör ihop en marinad på vinäger, fisksås, kapi, sesamolja, honung, salt och fint riven vitlök. Rör ihop en marinad på vinäger, fisksås, kapi, sesamolja, honung, salt och fint riven vitlök
1 msk fisksås. 0,5 tsk vinäger. Idag blev det en tvårätters middag à la Pinterest. Jag är mer eller mindre besatt av att vara inne och scrolla i min feed på Pinterest