Huvudrätten i lördags bestod av en otroligt saftig torskrygg (allt beröm till Patrik för det var han som lagade fisken), en rotfruktspytt som smaksatts med kycklingfond och en grymma fisksåsen jag har bloggat om tidigare
2 tsk farin- eller råsocker eller honung. 1 msk thailändsk fisksås. Skär kycklingfilén i långa strimlor. Häll alla ingredienserna till marianden i en skål och rör om ordentligt
1 tsk finhackad ingefära (0,5 tsk torkad ingefära funkar också bra) 3 st vitlöksklyftor- pressade 1 st citrongräs eller 3 st limeblad- hackade i strimlor 2 msk soja 2 msk fisksås 2 msk olja (välj mellan sesam-, kokos- eller rapsolja) 4 msk palmsocker eller ljust råsocker (kan ersättas med honung) 1 tsk gurkmeja 1 tsk korianderpulver Jordnötssås. 1 dl osötad jordnötssmör med bitar 200 g kokosmjölk 1 lök 1 vitlöksklyfta 1 tsk finhackad ingefära 1 röd chili (om du vill ha hetta annars uteslut) 1 tsk röd curry eller sambal oelek 2 msk palmsocker eller ljust råsocker (kan ersättas med honung) 1 msk soja Salt Serveringsförslag. 2 msk fisksås
Fisksås. Raw Honung. Blanda följande ingredienser i Crook Pot (slow Cooker), Fisk såsen, honung, schalottenlöken, cayennepeppar, krossad koriander frön, limebladen, den rivna ingefäran, tamarin, och kokosvattnet
Strimla kycklingen och marinera den tillsammans med lökpulver, peppar, vinäger, fisksås och honung i 30 minuter (har du bråttom så korta marineringstiden). 1 msk fisksås. 1 msk flytande honung
Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja. Tillagning. 1. Skär laxen i bitar. Koka haricots verts någon minut, de skall vara lite knapriga
0,5 dl honung. 1 tsk fisksås. Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Salta och peppra. Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med almuniumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien