Däremot passar det bra med lite svartpeppar om du inte använder så stark chilisås. 1½ msk chilisås. Jag tog inget salt i, tyckte det räckte med majonnäsens sälta
Tillsätt ca 20 gr asiatiska kryddor och 10 gr örtkryddor provencale, chilisåsen, osten, riven vitlök och koka upp såsen och låt den puttra enligt manual. 1 dl mild chilisås
Blanda samman ingefära, vitlök, coconut aminos, tomatpuré och den starka chilisåsen. Kimchi utan fisksås – på mitt sätt blev väldigt populärt när jag tog hem en stor burk till mamma och pappa
a sweet chilisås och lime. 0,5 tsk fisksås. 2+2 msk sweet chilisås0,5+0,5 msk ostronsås. Tillsätt 1/2 tsk fisksås, 2 msk sweet chili och 1/2 msk ostronsås och låt alltsammans puttra ihop några minuter. Häll i nudlarna i wokpannan tillsammans med 2 msk sweet chilisås, 1/2 msk ostronsås och en skvätt soya och låt dem stekas i detta i några minuter. 1 rödlök 0,5 tsk fisksås. 2+2 msk sweet chilisås
Lägg i dem i buljongen tillsammans med stjärnanis, peppar, fisksås och salt. Servera tillsammans med limeklyftor att pressa över soppan och för de som vill sweet chilisås
Blanda ihop olja, fisksås, pressad limesaft, finrivet limeskal, finhackad chili och ingefära. Servera gärna med lite extra lime att pressa över, japansk soja och ev thai chilisås
Häll fisksås, soja och sweet chilisås över kycklingen och blanda. Kycklingwok med cashewnötter För 4 personer 600 g kycklingfilé 1 stor morot 1 röd paprika ½ zuccini 1 röd chili 2 msk fisksås 2 msk soja 2 msk sweet chilisås 250 g äggnudlar 100 g cashewnötter Hur gör man
4 12 dl buljong (skaldjurs-, fisk- eller hönsbuljong av tärning/fond + vatten) 150 - 250 g svamp (i originalet är det thailändsk halmsvamp, men champinjoner passar lika bra) 4 schalottenlökar 2 msk finhackat citrongräs 8 - 10 limeblad (kaffirlimeblad) eller rivet skal av 1 lime (8 blad motsvarar skal av 1 lime) 4 tsk finhackad stark chilifrukt 2 - 3 skivor galangal rot (alt ingefära) 400 g skalade räkor 1 dl färskpressad limejuice 4 tsk asiatisk fisksås 4 tsk sweet chilisås Lägg till i inköpslistan