Fiskrens recept

Smörstekt gös med vitvinsås och kantareller

Smörstekt gös med vitvinsås och kantareller

1 kg välsköljd fiskrens 2 gula lökar 1 morot 1 stjälk stjälkselleri 0,5 purjolök. 1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar
Strömmingslåda med färska örter och senapsgrädde

Strömmingslåda med färska örter och senapsgrädde

Jag avskyr att rensa strömming så jag köper färdigrensad, men tillhör du dem som inte bangar för lite fiskrens, så köper du hel, rustar dig med plasthandskar och skrider själv till verket
Fiskfond på lax

Fiskfond på lax

Ingredienserna á la fiskrens. Kommer ni ihåg räkfonden. Nu är det dags igen eftersom vi köpte en hel lax här om dagen så jag kokade en fond på skrovet
Piggvar med risotto och shiitake

Piggvar med risotto och shiitake

Skala löken och dela grovt, skala morot och dela, dela selleri samt stek allt i smör tillsätt lite socker, Lägg i fiskrenset och häll över Noilly Prat samt vatten så att det täcker
Rabarberpaj

Rabarberpaj

Rabarberblast är ju i alla fall så mycket bättre än fiskrens. Minnen. När jag var runt 20 bodde jag under studieperioden tillsammans med ett härligt gäng flickor hos den enes mormor
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Tillsätt fiskrens, lök, vitlök, chili, paprika och fankål i grytan. ca 200 g fiskrens av vitfisk. Hetta upp olja i en stekgryta, stek hummerhuvudena ca 15 minuter

Passion för mat 2015

Odlingsställena varieras efter väder och vind, ofta på djupt vatten för att minimera påverkan på havsbotten, fodret är självklart naturligt med fiskrens och vegetabilier

Ro, ro....

Vissa väntade på att vi skulle ge oss av så att de fick ta hand om fiskrenset. - till Fiskeskär. Nåja - hade vi rott så vore vi inte hemma på ett bra tag
En promenad vid Vätterns strand

En promenad vid Vätterns strand

Men bra med fisk verkade det vara dock för det var många måsar som flög runt båtarna och troligtvis fick fiskrens att smaska på
Fisksoppa…

Fisksoppa…

Jag passade även på att fråga om jag kunde få med lite fiskrens vilket fiskmannen hade sedan han hade filéat ett gäng Makrillar stunden innan
Renfilé från Nittedal

Renfilé från Nittedal

Allt det köttrens, fiskrens, hönsrens eller skaldjursrens du tänkt låta gå i soporna tar du givetvis vara på, lägger det i en kastrull och fyller vatten just så att det täcker, nämnas bör att självklart kokas, kött, fisk, skaldjur och höns skilt för sig, sedan lägger du i allt av skalrester från lökar, morötter, andra rötter och grönsaker i kastrullen, kokar detta i minst 2 timmar, silar och fryser ned eller använder dig av det direkt
Kräft och Fiskfond

Kräft och Fiskfond

Börja med att gå igenom allt fiskrens och spola det i kallt vatten. 3 kg fiskrens, ben fenor osv. 3 kg fiskrens, ben fenor osv
Varmrätten.

Varmrätten.

Lägg i en kastrull fiskrenset, det du fick av din lokala fisk-handlarer när du bad om att få dina fiskar filéade vid butiken, eller om du själv fileat fisken och sparat till detta ändamål

Monstermiddag i bokklubben

Nu kan man såklart jaga rätt på en massa fiskrens och koka sin egen buljong, men eftersom jag ville slippa det mecket köpte jag proffskokt fryst fiskfond när jag åkte förbi Östermalmahallen häromdagen

Grillad lax på salladsbädd

Lax med KRAV – certifikat matas med foder vars proteinet kommer från fiskrens och kasserad fisk, alltså icke matfisk