Fiskpinnar man köper i frysdisken är totalt ingenting i jämnförelse att göra egna. Frysta fiskpinnar är fabrikstillverkad mald fisk med en massa panering
Fiskpinnar. Servera fiskpinnarna med moset och garnera med citron och dill. 1Fiskpinnar600 g torskfilé 1 dl mjöl 2 ägg 2 msk vatten 2 dl panko (asiatisk ströbröd) salt smör, till stekning olja, till stekning
Hemmgjorda fiskpinnar serverade med kall dillsås och perfekt ugnsrostad potatis, MUMSFILIBABA. Att göra fiskpinnar själv är inte det minsta svårt och smakar så mycket godare än köpes
Att göra egna fiskpinnar är en liten konst. Dessutom får ju fisken en härlig, krispig yta vilket är den absoluta fördelen med fiskpinnar, om du frågar mig
Hemgjorda fiskpinnar - Enkelt och gott (Recept på potatismos finns HÄR >>). Stek fiskpinnarna i smör. Perfekt fyrkantig form blir det inte när man gör egna
Dela fisken i bitar och vänd i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i ströbröd. Krydda med salt och peppar, och stek på medelvärme i en stekpanna med smör ca 3 minuter per sida
Servera till ny-stekta fiskpinnar med kokt, pressad potatis, gräslök, limklyfta och sallad. Stek fiskpinnarna på medelvärme, ca 3 minuter per sida, tills fisken fått fin färg och är färdigstekt
Fiskpinnar med mos är ju en väldigt trevlig, klassisk vardagsrätt – särskilt när den är hemlagad. Eller kanske är det rent av ett krav att det ska handla om hemgjorda firrar och riktigt potatismos – här hemma kommer i alla fall inget pulvermos över tröskeln (har aldrig någonsin gjort och kommer aldrig att göra), men däremot har det hänt att fiskpinnar har fått följa med en från frysdisken ett par gånger sedan vi fick barn
Med lite extra citron på fisken och en stor bunte grönsallad hade vi en näringsrik middag på bordet, med lite variation på både innehåll och smaker jämfört med de vanliga fiskpinnarna
Något som det går mycket smör eller olja till, är att steka panerad fisk och fiskpinnar. ”Mamma tror att vi driver pizzeria” sa Daniel till Tea när jag kom släpandes med två storpack raps- och olivolja