Lägg laxfilé och rökt lax i bitar i matberedaren med kniven monterad. 600 g laxfilé. 100 g kallrökt lax. Tillsätt salt, vitpeppar, kajennpeppar, potatismjöl, ägg och dill
Lägg rökt lax i en sträng i mitten på formen. kolja och lax. 100 g kallrökt lax. Sätt ugnen på 175 C°. Lägg fisken i bitar i matberedaren med kniven monterad
Äppelgravad lax Foto Mikael Eriksson. Mitt bidrag till årets julbord blir en lite annorlunda smaksättning på gravlax, hämtad från min senaste kokbok Långkok för LCHF och Paleo
Tål du inte skaldjur kan du garnera med fina små rosor/snurror av hoprullad rökt lax. Ibland varierar jag patén så att jag inte blandar i den rökta laxen i smeten utan finhackar den och lägger den som en "fyllning" i mitten av patén
600 g fiskfärs av färsk lax och kolja. Ugn 175º. Blanda fiskfärsen med kryddor, vitlök, citronskal, hummerfond och majsstärkelse i en bunke, och arbeta ihop färsen kraftigt
600 g fiskfärs av färsk lax och kolja. 1. Blanda fiskfärsen med kryddor, vitlök, citronskal, hummerfond och majsstärkelse i en bunke, och arbeta ihop färsen kraftigt