Fiskpate lax recept

Kalasgod fiskpaté

Kalasgod fiskpaté

Lägg rökt lax i en sträng i mitten på formen. 100 g kallrökt lax. Lägg fisken i bitar i matberedaren med kniven monterad
Fiskpaté med räkor

Fiskpaté med räkor

600 g lax. Blanda fiskfärsen med kryddor, vitlök, citronskal, hummerfond och majsstärkelse i en bunke, och arbeta ihop färsen kraftigt
Kalasgod fiskpaté

Kalasgod fiskpaté

100 g kallrökt lax. 600 g fiskfilé kolja och lax 2 tsk salt 2 krm vitpeppar nymald 0. 100 g kallrökt lax strimlad 2 msk dill hackad Romssås
Fiskpaté med löjromscrème

Fiskpaté med löjromscrème

Skiva den rökta laxen och lägg i mitten på formen. 125 g kallrökt lax. Dela fisken i bitar och lägg i matberedaren med kniven monterad
Fin fylld fiskpaté

Fin fylld fiskpaté

Lägg på laxskivor och spenat. lax. 200 g lax. Lägg fram alla ingredienserna i köket så att de får rumstemperatur
Laxpaté med spenatsås och primörer

Laxpaté med spenatsås och primörer

Lägg laxfilé och rökt lax i bitar i matberedaren med kniven monterad. 600 g laxfilé. 100 g kallrökt lax. Tillsätt salt, vitpeppar, kajennpeppar, potatismjöl, ägg och dill
Karin Chädström's citronsås

Karin Chädström's citronsås

Rör ihop crème fraiche och majonnäs, tillsätt socker citronpeppar och citronskal + saft. Låt stå och mogna en stund
Citronsås

Citronsås

Servera till Fiskpaté, Lax eller Grönsaker. Originalet till den här såsen lärde jag mig på Restaurangakademien
Kalasgod fiskpaté

Kalasgod fiskpaté

Lägg rökt lax i en sträng i mitten på formen. kolja och lax. 100 g kallrökt lax. Sätt ugnen på 175 C°. Lägg fisken i bitar i matberedaren med kniven monterad

Äppelgravad lax

Äppelgravad lax Foto Mikael Eriksson. Mitt bidrag till årets julbord blir en lite annorlunda smaksättning på gravlax, hämtad från min senaste kokbok Långkok för LCHF och Paleo
Fiskpaté med saffransris

Fiskpaté med saffransris

Varva med broccoli (på bilden har de den vita färsenunderst, sedan broccolin och över den laxfärsen, min anm

Buffédags

Tål du inte skaldjur kan du garnera med fina små rosor/snurror av hoprullad rökt lax. Ibland varierar jag patén så att jag inte blandar i den rökta laxen i smeten utan finhackar den och lägger den som en "fyllning" i mitten av patén
PÅSKMAT

PÅSKMAT

Här kommer en timbal på rökt lax och sparris. (Orkar du inte göra paté eller timbal, skippa det och servera rökt lax, sparris med nobissås)

Fiskpaté med räkor

600 g fiskfärs av färsk lax och kolja. Ugn 175º. Blanda fiskfärsen med kryddor, vitlök, citronskal, hummerfond och majsstärkelse i en bunke, och arbeta ihop färsen kraftigt

Fiskpaté

Varva ev färsen med kallrökt lax. 200 g kallrökt lax. Skölj de färska fiskfiléerna eller tina de frysta. Smörj och bröa en avlång form på någon liter

Fiskpaté à la "Kustens pärla"

1 hg färsk lax. Kör fisk och crabsticks i matberedare. Blanda ner äggen, den ovispade grädden, dillen, salt och peppar i det finfördelade fiskköttet

Kalasgod fiskpaté

Lägg rökt lax i en sträng i mitten på formen. 600 g fiskfilé av torsk, kolja och lax. 100 g kallrökt lax, strimlad

Fiskpaté med räkor

600 g fiskfärs av färsk lax och kolja. 1.  Blanda fiskfärsen med kryddor, vitlök, citronskal, hummerfond och majsstärkelse i en bunke, och arbeta ihop färsen kraftigt