Blanda äggulor, vinäger, senap och basilikablad i en blender eller matberedare. Lägg hälften av basilikacrèmen i en skål att servera till grytan Saffransdoftande fiskgryta
Tillsätt sedan grädde,mjölk,fond,senap och pressad citron. Här har vi en rätt där jag tog lite av det vi hade hemma och vips hade jag slängt ihop en fiskgryta med smak av Frankrike
Rör ihop ägg och senap. Denna fiskgryta brukar vi äta i djupa tallrikar med sked. Den heter lysande gul fiskgryta för att den är lysande gul, med mycket smak av saffran
Lägg laxfilén hel i en avlång fiskgryta eller dela den i portionsbitar. 2 msk senap. Så här gör du Koka upp ingredienserna till lagen och låt den koka i 10 minuter
Jag föredrar att göra fiskgryta än att ställa mig och halstra en bit lax i stekpannan. Räkmajonnäs2 äggulor2-3 dl rapsolja1 tsk dijonsenap1 msk vitvinsvinäger200 gram rökta räkor med skal1 knippe dillVispa ihop äggulorna med senapen och vinägern
Serveras till fiskgrytan eller som plock till fördrinken. En god enkel fiskgryta som får en extra knorr med de goda tillbehörenTill 4 rejäla portioner400gr. potatisarFiskgrytan här med goda tillbehör2 st. fransk senap2 vitlöksklyftorsalt och pepparCayennepeppar och några droppar citron som smaksättningBörja med att lägga äggulorna i skål och häll i senapen, ställ den gärna på en fuktig wettex så står den stadigt. 1 msk fransk senap