Koka upp vinäger, grönsaksbuljong och saffran. Idag bjuder jag på en riktigt saffransgulfiskgryta. Dragon är en favorit och saffran hade jag kvar ett par kuvert av sedan i julas
Blanda äggulor, vinäger, senap och basilikablad i en blender eller matberedare. Lägg hälften av basilikacrèmen i en skål att servera till grytan Saffransdoftandefiskgryta
Vispa äggulan med handmixer, pressa ner vitlök och vinäger. Häll i saffran, vitt vin, krossade tomaterna, lagerblad, torkad chiliflakes och låt koka upp
Vispa äggulor och vinäger skummigt. Häll i 2 dl vitt vin samt grädde och lägg i saffran, timjan, salt och peppar, morötter, fänkål och låt koka i 5 minuter. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. 0,5 g saffran. 1 msk vitvinsvinäger. Fisksoppa1 morot i slantar 1 fänkål delad i halvor skurna i tunna skivor 150 g sockerärtor delade i mitten 1 bifftomat, skalad och hackad i stora bitar 2 dl vitt vin 3 dl grädde 0,5 g saffran några färska timjankvistar alt. Aioli2 äggulor 1 msk vitvinsvinäger 1 msk pressad citron 1,5 dl rapsolja 1,5 dl olivolja 2 finrivna vitlöksklyftor Salt Nymalen svartpeppar
Tillsätt tomatpuré och saffran, och fräs några minuter till. Senapen, vinägern och saltet (och de skalade mosade vitlöksklyftorna när de har svalnat) kan hällas i en bunke, men häll inte i äggulan i förväg
½ g saffran. Blanda ihop ägg, vinäger, senap och citronsaft i en skål eller mixer. Servera fiskgrytan i skålar med en klick citronmajonnäs och ett gott bröd