Lägg räkor och musslor i tallriken och häll över soppan. Det var längesen jag gjorde den här fiskgrytan, och av nån anledning kom jag på att det var dags att göra den igen
En supergod fiskgryta som min kära mamma brukar laga. räkor, musslor, lax, torsk etc som är skurna i ca 3×3 cm bitar. 1 pkt saffran. Lägg ner fisk och musslor och koka klart (ca 5 min till). En tumregel kan vara ca 150 g fisk per pers, 3-4 musslor och kanske 50 g räkor. 1 pkt saffran
Tillsätt saffran, tomaterna, buljongtärningarna och vinet. Jag har turen att ha en svåger som arbetar nere i fiskhamnen i Göteborg, han är grossist, säljer till restaurangerna, alltså kan jag få tag på fin fisk, räkor och musslor ☺
Tillsätt smulad saffran. Skrubba musslorna under rinnande vatten. Dra bort skägget och släng alla trasiga eller öppnade musslor, som inte sluter ihop när man knackar på skalet
Blanda i räkor, musslor och en skvätt vitt vin för att få en lyxigare gryta. Härligt krämig och smakrik fiskgryta med saffran som passar lika bra till vardags som till fest
Det enda jag kommer ändra på nästa gång jag lagar den är att ta bort saffran från recpetet, jag tyckte den var godare innan jag kryddade grytan med saffran
Tillsätt saffran och rör om ordentligt. Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet
Lägg ner tomater, späd med vin och tillsätt saffran och salt. blåmusslor. De musslor som är öppna knackas försiktigt mot köksbänken, och de som då inte sluter sig kastas