Fiskgryta saffran citron recept

Fiskgryta med saffran 0/5 (1)

mer salt, kryddor, fint rivet skal och saft från citron. Tillsätt saffran och kryddor. 1 förpackning 0,5 g  Kockens saffran. 1 tsk Kockens citronpeppar
Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

Citron (skalet). Den här fiskgrytan är smaksatt med saffran och även fått lite sting av sambal oelek. Tillsätt tomater och saffran och låt fräsa ytterligare
Fiskgryta med lax och saffran

Fiskgryta med lax och saffran

Idag blev det en riktigt härlig söndagsmiddag med fiskgryta och äppel/hallonpaj till efterrätt. Slå tillbaka såsen i grytan och rör ner saffran
Fiskgryta med saffran och vitlöksbaguette

Fiskgryta med saffran och vitlöksbaguette

4 1 påse frysta fisktärningar (à 400 g) 1 förp minibaguetter (à 300 g) 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 500 g fast potatis 2 morötter 1 purjolök 1 fänkål 2 msk tomatpuré 1/2 förp saffran (à 1/2 g) 2 msk olivolja 5 dl vatten 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 1 dl vispgrädde salt nymald svartpeppar 1/2 citron Lägg till i inköpslistan
Fiskgryta med saffran och aioli

Fiskgryta med saffran och aioli

Smaka av med salt och citron. Tillsätt saffran och rör om. 1 paket saffran. 1 tsk saft från citron. Så här gör du Strimla purjolöken, finhacka vitlöken, dela potatisen i 1x1 cm kuber och dela fänkålen i bitar
Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

Smaka av med citronsaft. Saffran fungerar även efter jul. ) Här använde vi en massa rotfruktsrester i kombination med fisk och just saffran
Fiskgryta med saffran, finkrossade tomater och vin

Fiskgryta med saffran, finkrossade tomater och vin

Servera gärna med olivstekta vitlöksbröd på sidan och någon klyfta citron till grytan. Det blev en härligt mustig fiskgryta med fänkål, saffran, vitt vin och stora kuber av ekologisk lax och torskrygg

Fiskgryta med saffran

saft av en halv citron. Endast fisken till fiskgrytan behövde inhandlas annars rensades rotfruktslådan, en skvätt vin och en skvätt grädde åkte ner
Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

Det blev visst fiskgryta på nationaldagen. Jag googlade på ”glömt torskblock i frysen, saffran från i julas och ett halvt kilo potatis ” – och tada

Lucka 19 – Fiskgryta med saffran

citron. Då öppnar vi lucka nitton och bakom den döljer sig en fiskgryta med saffran. Hacka lök och vitlök som du fräser i smör tillsammans med saffran
Fiskgryta med vitlöksbröd

Fiskgryta med vitlöksbröd

Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna med tomatpuré och saffran några minuter. Servera grytan med bröd och citronklyftor
Doftande fiskgryta med salsa verde

Doftande fiskgryta med salsa verde

Tillsätt smulad saffran. Tillsätt citronskal, salt och peppar efter avsmakning av salsan. 5 g saffran. 1 tsk citronolivolja. 5 st citron
Fransk fiskgryta med aioli

Fransk fiskgryta med aioli

Häll i 2 dl vitt vin samt grädde och lägg i saffran, timjan, salt och peppar, morötter, fänkål och låt koka i 5 minuter. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. 0,5 g saffran. 1 msk pressad citron. Fisksoppa1 morot i slantar 1 fänkål delad i halvor skurna i tunna skivor 150 g sockerärtor delade i mitten 1 bifftomat, skalad och hackad i stora bitar 2 dl vitt vin 3 dl grädde 0,5 g saffran några färska timjankvistar alt. Aioli2 äggulor 1 msk vitvinsvinäger 1 msk pressad citron 1,5 dl rapsolja 1,5 dl olivolja 2 finrivna vitlöksklyftor Salt Nymalen svartpeppar
Fiskgryta med hummer och fänkål

Fiskgryta med hummer och fänkål

Tillsätt skivad vitlök, tomatpuré och saffran. Tillsätt äggulorna och citronsaft. 5 g saffran. 1 msk citron, saften av
Fiskgryta

Fiskgryta

200 g fisk, skuren i mindre bitar (efter smak och tillgång) 200 g räkor med skal, skalade 500 g blåmusslor, kokta 1 gul lök, skalad 4 klyfta vitlök, skalade 2 morötter, skalade 4-6 potatisar, skalade 1 röd paprika 1 fänkål 4 msk olivolja 0,5 g saffran 2-3 kvist färsk timjan 400 g krossade tomater 2 dl vitt vin 2 lagerblad 1 tsk chiliflakes 1 l fiskbuljong (eller musselbuljong) citron, saften salt (efter smak) svartpeppar (efter smak) färsk persilja, hackad. 1Aioli1 äggula 1 klyfta vitlök, finriven eller pressad 1 msk vitvinsvinäger 3 dl rapsolja salt (efter smak) citron, saften