Citron (skalet). Den här fiskgrytan är smaksatt med saffran och även fått lite sting av sambal oelek. Tillsätt tomater och saffran och låt fräsa ytterligare
Smaka av med salt och citron. Tillsätt saffran och rör om. 1 paket saffran. 1 tsk saft från citron. Så här gör du Strimla purjolöken, finhacka vitlöken, dela potatisen i 1x1 cm kuber och dela fänkålen i bitar
Servera gärna med olivstekta vitlöksbröd på sidan och någon klyfta citron till grytan. Det blev en härligt mustig fiskgryta med fänkål, saffran, vitt vin och stora kuber av ekologisk lax och torskrygg
Häll i 2 dl vitt vin samt grädde och lägg i saffran, timjan, salt och peppar, morötter, fänkål och låt koka i 5 minuter. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. 0,5 g saffran. 1 msk pressad citron. Fisksoppa1 morot i slantar 1 fänkål delad i halvor skurna i tunna skivor 150 g sockerärtor delade i mitten 1 bifftomat, skalad och hackad i stora bitar 2 dl vitt vin 3 dl grädde 0,5 g saffran några färska timjankvistar alt. Aioli2 äggulor 1 msk vitvinsvinäger 1 msk pressad citron 1,5 dl rapsolja 1,5 dl olivolja 2 finrivna vitlöksklyftor Salt Nymalen svartpeppar