6 700 g fiskfilé (t ex sej) 1 tsk salt 500 g räkor med skal 2 gula lökar 800 g blandade grönsaker (t ex fänkål, morot, knipplök, rotselleri och spetskål) 1 kg blåmusslor 1 msk olivolja 3 dl vitt vin 2 burkar cocktailtomater (à 400 g) 3 dl vatten 1 1/2 msk konc fiskfond 3 msk asiatisk fisksås 3 msk färskpressad citronjuice 2 krm peppar 1 1/2 dl finskuren dill Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skär rotsellerin i små tärningar. Hon behövde nämligen inte lyfta ett finger för att få en alldeles delikat, utsökt middag idag, satt bara och lapade sol ute i blåsten medan jag lagade fiskgryta
liten rotselleri ca 150 g. Smörj botten på stor sauteuse (gryta med låga kanter) med smöret. Skär fisken i cirka 3 cm tjocka skivor och lägg skivorna på smöret