Lägg hälften av basilikacrèmen i en skål att servera till grytan Saffransdoftande fiskgryta. Fräs vitlök och purjolök 2-3 minuter i olivolja i en stor kastrull eller gryta. 3 msk olivolja. 2 dl olivolja
Som utlovat, recept på fiskgrytan från förra helgen. Fiskgryta med vitlöksbröd, 5-6 port500 g fisktärningar (lax och torsk till exempel)500 g potatis, fast2 morötter (ca 130 g)1 purjolök1 fänkål1,5 msk olivolja2 msk tomatpuré1/2 kuvert saffran5 dl vatten400 g körsbärstomater på burk1 dl gräddesalt, svartpeppar5-6 minibaguetter75 g smör, rumsvarmt3 msk persilja2 vitlöksklyftoren nypa salt1,5 krm vitpeppar1 citron1. 1,5 msk olivolja
4 6 skalade och tärnade potatisar 3 skalade och tärnade morötter 1 skalad och hackad lök 2 skalade och finhackade vitlöksklyftor 2 tsk timjan 2 msk olivolja 500 g krossade tomater 5 dl fiskbuljong (vatten buljongtärning eller fond) salt och peppar 1 citron 400 g hokifilé eller torskfilé, tinad och tärnad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Mixa vitlök, persilja, citronskal, citronsaft, olivolja, lök och salt till en slät röra. Den här fiskgrytan har sitt ursprung vid Medelhavet, den är lite som en mix mellan spansk Bacalao och den kroatiska Brudet
olivolja. Vit fisk är ju väldigt gott som den är med bara salt och peppar men att lägga den i en smakrik gryta som jag gjorde igår blir också väldigt gott
En ljuvlig fiskgryta med saffran och vitt vin. Fiskgryta med saffran och vitt vin (4-6 portioner). Fräs vitlök, lök och purjo i olivolja i 2-3 minuter i en stor kastrull