6 700 g fiskfilé (t ex sej) 1 tsk salt 500 g räkor med skal 2 gula lökar 800 g blandade grönsaker (t ex fänkål, morot, knipplök, rotselleri och spetskål) 1 kg blåmusslor 1 msk olivolja 3 dl vitt vin 2 burkar cocktailtomater (à 400 g) 3 dl vatten 1 1/2 msk konc fiskfond 3 msk asiatisk fisksås 3 msk färskpressad citronjuice 2 krm peppar 1 1/2 dl finskuren dill Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg räkor och musslor i tallriken och häll över soppan. Det var längesen jag gjorde den här fiskgrytan, och av nån anledning kom jag på att det var dags att göra den igen
Låt musslorna rinna av, Dra av kastrullen från plattan och rör ner räkor och musslor. Häromdan blev jag och Johan sugna på fiskgryta igen så jag letade upp receptet och lagade den själv, med några mindre justeringar
Härligt krämig och smakrik fiskgrytamed saffran som passar lika bra till vardags som till fest. Servera den med ris eller tillsätt mer vätska och ät som en matig soppa