Fiskgryta med lax och färskpotatis recept

Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Dillpesto30 g solroskärnor, skalade och rostade 3 dl dill, lätt packad, grovskuren 2 klyftor vitlök 1 dl olivolja 1 dl rapsolja 2 dl lagrad Minimunk (eller annan vällagrad hårdost) 2 msk vit balsamvinäger 2 msk honung. 1Fiskgryta1 kg kantareller 100 g rökt fläsk 2 schalottenlökar 1 fänkål 2 knipplökar 1 gul paprika (eller röd paprika) 2 klyftor vitlök 1 förp tomat, grovkrossade 4 dl musselfond 1 tsk thaicurrypulver 200 g vit fisk (t ex torsk i 2x2cm tärningar) 200 g röd fisk, 2x2cm tärningar (t ex lax) 200 g färska räkor, skalade 1 kg kokta musslor i skal (från buljongen) 8 färskpotatisar, kokta 1 msk fiskfond 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 1 dl vitt vin 1 kg kokta kräftor i skal 1 knippe krondill salt
Gräddig fiskgryta med fänkål

Gräddig fiskgryta med fänkål

Rör ner räkorna och strö dill över din fiskgryta vid servering. Red av grytan med maizena och smaka av med salt och cayennepeppar
Gräddig fiskgryta med fänkål

Gräddig fiskgryta med fänkål

3 morötter, skalade 1 fänkål 1 gul lök, skivad 3 klyftor vitlök, finhackade 2 tsk kummin 2 msk matolja, till stekning 2 dl torrt vitt vin 2 dl mjölk 3 dl vispgrädde 2 msk fiskfond 600-800 g fiskfiléer blandade (t ex lax, långa eller torsk) 2 msk majsstärkelse 0,5 krm cayennepeppar salt 500 g färskpotatis, kokt och delad 300 g räkor med skal 0,5 dl dill, hackad till garnering

Fiskgryta med curry

Lax, långa och musslor – kan det bli bättre. lax, långa eller annan torskfisk). Smaka av med salt och lite cayennepeppar
Primördags

Primördags

Serveras medfärskpotatis. Det är tyvärr vad vi får hålla tillgodo med i väntan på den svenska grönsaksskörden

Smarrig fiskgryta

Red av grytan med maizena och smaka av med salt och cayennepeppar. Dela fänkålen, skär bort roten och skär i jämna grytbitar
Hur smakar våren för dig?

Hur smakar våren för dig?

Blanda i löken och morötter och låt dem fräsa med. )Red ev av med lite maizena om det behövs. Häll på vinet, delade rädisor ochlaxen i lagom stora bitar

Fiskgryta med lax och färskpotatis

Smaksätt med hackad dill, lite salt och pepparmix. Ta bort eventuellt skinn och ben på laxenoch skär fisken i rätt stora kuber

Glad Påsk! med laxrecept

Bäst är om man har en fiskgryta eller ett fiskgaller att sänka ner i grytan. Sedan blir det kokt lax, kall sås ochfärskpotatis till huvudrätt och påsktårta till kaffet