Fiskgryta. Sen i med skivad fänkål, morötter i stavar och tomatpuré. När grönsakerna har lagom tuggmotstånd, häll på grädden, hackad dill och pressa i citron
Idag blev det en riktigt härlig söndagsmiddag medfiskgryta och äppel/hallonpaj till efterrätt. Så jag sänder ett tack till min snälla pappa som skickar med mig dessa godsaker hem när jag hälsar på
Fräste skalen i olja med en massa goda grönsaker. Smaka av med salt och cayennepeppar. Fräs alla grönsaker i olja inkl potatisen, saffran och timjan i en stor kastrull
6 700 g fiskfilé (t ex sej) 1 tsk salt 500 g räkor med skal 2 gula lökar 800 g blandade grönsaker (t ex fänkål, morot, knipplök, rotselleri och spetskål) 1 kg blåmusslor 1 msk olivolja 3 dl vitt vin 2 burkar cocktailtomater (à 400 g) 3 dl vatten 1 1/2 msk konc fiskfond 3 msk asiatisk fisksås 3 msk färskpressad citronjuice 2 krm peppar 1 1/2 dl finskuren dill Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen