Vispa ihop fonden med crème fraiche, vispgrädde och vitt vin och låt det hela koka upp. 12 bitar fryst laxfilé, tinad. 11/2 dl vitt vin. 1Lägg tillbaka fänkål i fonden tillsammans med fisk och räkor och låt puttra på svag värme i 10 minuter eller tills torsken är genomkokt och laxen fortfarande har en rå kärna
Häll i vin, grädde och apelsinsaft. 4 portionsbitar laxfilé. 2 dl vitt vin. Skär laxen i bitar om 3 x 3 cm och rör ner försiktigt. 4 portionsbitar laxfilé. 2 dl vitt vin
Tillsätt kryddor, vatten, vin och tomatkross. En supergod fiskgryta som min kära mamma brukar laga. 2 dl vitt vin. räkor, musslor, lax, torsk etc som är skurna i ca 3×3 cm bitar
Lägg sedan i lax och gös och låt endast första bubblan koka upp. Vispa äggulor och vinäger skummigt. Häll i 4 dl av det vita vinet. Häll i 2 dl vitt vin samt grädde och lägg i saffran, timjan, salt och peppar, morötter, fänkål och låt koka i 5 minuter. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. 4 dl vitt vin. 2 dl vitt vin. 300 g lax i bitar. 1 msk vitvinsvinäger. Fiskfond1 gös, skrovet av (gälarna borttagna) 500 g räkor, skalen från 1 gul lök 1 purjolök 2 schalottenlök 1 fänkål 1 stjälk blekselleri 1 morot 6 klyftor vitlök 1 msk tomatpuré 4 dl vitt vin. Fisksoppa1 morot i slantar 1 fänkål delad i halvor skurna i tunna skivor 150 g sockerärtor delade i mitten 1 bifftomat, skalad och hackad i stora bitar 2 dl vitt vin 3 dl grädde 0,5 g saffran några färska timjankvistar alt. 1 0,5 tsk torkad timjan 1 hel gös (urbenad och filéad och skuren i stora bitar) 500 g musslor i skal 300 g lax i bitar 500 g räkor med skal (skalad vikt) nymalen svartpeppar samt en rejäl nypa salt. Aioli2 äggulor 1 msk vitvinsvinäger 1 msk pressad citron 1,5 dl rapsolja 1,5 dl olivolja 2 finrivna vitlöksklyftor Salt Nymalen svartpeppar