Fiskgryta lax selleri recept

Fransk fiskgryta med aioli

Fransk fiskgryta med aioli

Lägg sedan i lax och gös och låt endast första bubblan koka upp. Tillsätt hackad selleri och fänkål. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. 1 stjälk blekselleri. 300 g lax i bitar. Fiskfond1 gös, skrovet av (gälarna borttagna) 500 g räkor, skalen från 1 gul lök 1 purjolök 2 schalottenlök 1 fänkål 1 stjälk blekselleri 1 morot 6 klyftor vitlök 1 msk tomatpuré 4 dl vitt vin. 1 0,5 tsk torkad timjan 1 hel gös (urbenad och filéad och skuren i stora bitar) 500 g musslor i skal 300 g lax i bitar 500 g räkor med skal (skalad vikt) nymalen svartpeppar samt en rejäl nypa salt
Fiskgryta med saffransaioli

Fiskgryta med saffransaioli

Fräs morot, selleri, fänkål och lök i olivolja i en stor kastrull i några minuter utan att de får färg
Fransk fiskgryta med saffran

Fransk fiskgryta med saffran

Hon hade lax istället för vit fisk och skippade sellerin, hälsar hon. Skär sellerin på samma sätt. Sandy bjöd på en god och värmande fiskgryta där vi satt i hennes fina kuvös och myste
Fiskgryta

Fiskgryta

Lägg tärningar av lax och någon vit fisk (jag tog sej) i en smord form. Tillsätt strimlad morot, selleri och palsternacka

Medelhavsinspirerad fiskgryta

Skiva sellerin tunt. 3 stjälk(ar) selleri. 500 g lax, 500 g torsk- eller hoki. 1. Skala, dela och strimla löken
Bouillabaisse - fransk fiskgryta

Bouillabaisse - fransk fiskgryta

100 g smör / 0,5 dl vetemjöl / fond / 3 dl vispgrädde / 1 burk (2 dl) smetana / 1 dl vitt vin / 0,5 fiskbuljongtärning / 0,25 kalvbuljongtärning / 0,5 g saffran / 5-10 droppar fishsauce / 1 morot / 100 g små körsbärstomater / 5-6 hg fisk (sej, lax, kattfisk) / saft från 0,5 citron / 0,5 kg räkor med skal / 1 kg musslor i skal / 200 g sockerärtor / saft från 0,25 lime / ca 10 cm snedskuren purjolök (cm bred från den vita delen) / 2-4 cl cognac. 2 msk olivolja / skal från 0,5 kg havskräftor / 0,5 purjolök (den gröna delen ) / 2 vitlöksklyftor / 1 morot / 2 cm fänkål / 2 cm selleri / 3 dl vitt vin / 3 dl vatten / 1 kvist dragon / några kvistar timjan / 1 lagerblad / 1-2 tsk flingsalt. / 2 cm selleri

Fiskgryta Julienne

Droppa citronsaft över laxfilén. Skala morot och selleri och skär dem i fina strimlor, ca 2 cm långa. 500 gram laxfile´. Ca 100 gram rotselleri

Fiskgryta med potatis och saffran

Tillsätt hackad selleri, krossade tomater, krossad vitlök, grön chili, 1 hackad fänkål, hackad gul lök, krossat citrongräs och lagerblad. 400 g skinnfri lax. 2 selleristjälkar

Fransk fiskgryta med aioli

Lägg sedan i lax och gös och låt endast första bubblan koka upp. Tillsätt hackad selleri och fänkål. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g Jäst Original Färsk. 1 st Stjälkselleri. 300 g Laxfilé Färsk

Watersoi från Brügge

Slanta moroten, sellerin, strimla purjolöken, finhacka charlottenlöken och lägg ner i en traktörpanna (vid och låg)