Som utlovat, recept på fiskgrytan från förra helgen. Fiskgryta med vitlöksbröd, 5-6 port500 g fisktärningar (lax och torsk till exempel)500 g potatis, fast2 morötter (ca 130 g)1 purjolök1 fänkål1,5 msk olivolja2 msk tomatpuré1/2 kuvert saffran5 dl vatten400 g körsbärstomater på burk1 dl gräddesalt, svartpeppar5-6 minibaguetter75 g smör, rumsvarmt3 msk persilja2 vitlöksklyftoren nypa salt1,5 krm vitpeppar1 citron1. 1,5 msk olivolja
Olivolja. Fräs grönsakerna i lite olivolja eller smör. Olivolja. 4 portionsbitar laxfilé. Skär laxen i bitar om 3 x 3 cm och rör ner försiktigt. 4 portionsbitar laxfilé
En saffransdoftande fiskgryta med rotfrukter, fisk och räkor. Krämig fiskgryta (4 portioner). 2 msk olivolja. 300 g fisk tex torsk och lax. 2 msk olivolja
olivolja till stekning. Förra fredagen åt vi en Fiskgryta med saffran. Fiskgryta med saffran 4 portioner. 250g lax. Fiskgryta med saffran 4 portioner 250g vit fisk, tex torsk, kolja, sej eller kummel. 250g lax. 3 vitlöksklyftor olivolja till stekning
Fräs alla grönsaker samt fänkålsfrönen och chilin i smör och olivolja tills de mjuknat men ej fått färg, häll i fond, vin, juice och tomaterna, krydda med lite salt, socker och peppar
olivolja att steka i. Servera din fiskgryta som den är, kanske med kokt potatis för riktigt hungriga gäster och/eller ett aromatiskt vitlöksbröd vid sidan av