Ikväll blir det fiskgryta med aioli här hemma. Lägg i laxen skuren i tärningar. 600 g lax. 600 g lax. Basen till grytan står och puttrar på spisen nu och jag längtar redan tills vi ska äta
Skala och tärna potatis och morot. Som utlovat, recept på fiskgrytan från förra helgen. Fiskgryta med vitlöksbröd, 5-6 port500 g fisktärningar (lax och torsk till exempel)500 g potatis, fast2 morötter (ca 130 g)1 purjolök1 fänkål1,5 msk olivolja2 msk tomatpuré1/2 kuvert saffran5 dl vatten400 g körsbärstomater på burk1 dl gräddesalt, svartpeppar5-6 minibaguetter75 g smör, rumsvarmt3 msk persilja2 vitlöksklyftoren nypa salt1,5 krm vitpeppar1 citron1
Här ska ni få ett smarrigt recept på en fiskgryta med lax, torsk och kräftskjärtar. 500 gram lax och torskbitar (finns fryst, tex ICAS). 500 gram lax och torskbitar (finns fryst, tex ICAS)
Tärna potatisen och skär moroten i tunna slantar. 4 portionsbitar laxfilé. 1 morot. Skär laxen i bitar om 3 x 3 cm och rör ner försiktigt. 4 portionsbitar laxfilé. 1 morot 5 potatisar ( kan bytas mot rotselleri)
Idag bjuder jag på en riktigt saffransgul fiskgryta. 600 g blandad fiskfilé, t ex lax, torsk, sej. ). Dragon är en favorit och saffran hade jag kvar ett par kuvert av sedan i julas
Tärna lök, vitlök morot, palsternacka och fänkål i små bitar. 500 g fiskfilé (vi blandade torsk och lax). 1 morot. 500 g fiskfilé (vi blandade torsk och lax). 1 morot
Lägg sedan i lax och gös och låt endast första bubblan koka upp. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. 1 morot. 1 morot i slantar. 300 g lax i bitar. Fiskfond1 gös, skrovet av (gälarna borttagna) 500 g räkor, skalen från 1 gul lök 1 purjolök 2 schalottenlök 1 fänkål 1 stjälk blekselleri 1 morot 6 klyftor vitlök 1 msk tomatpuré 4 dl vitt vin. Fisksoppa1 morot i slantar 1 fänkål delad i halvor skurna i tunna skivor 150 g sockerärtor delade i mitten 1 bifftomat, skalad och hackad i stora bitar 2 dl vitt vin 3 dl grädde 0,5 g saffran några färska timjankvistar alt. 1 0,5 tsk torkad timjan 1 hel gös (urbenad och filéad och skuren i stora bitar) 500 g musslor i skal 300 g lax i bitar 500 g räkor med skal (skalad vikt) nymalen svartpeppar samt en rejäl nypa salt