Fiskgryta lax fiskfond recept

Krämig fiskgryta med lax, torsk & fänkål

Krämig fiskgryta med lax, torsk & fänkål

12 bitar fryst laxfilé, tinad. 1Koka upp fiskfonden och låt fänkålen långsamt puttra i fiskfonden i 10 minuter eller tills fänkålen känns mjuk. 1Sila av fiskfonden och lägg fänkålen åt sidan. 1Lägg tillbaka fänkål i fonden tillsammans med fisk och räkor och låt puttra på svag värme i 10 minuter eller tills torsken är genomkokt och laxen fortfarande har en rå kärna
Asiatisk Fiskgryta

Asiatisk Fiskgryta

Häll i kokosmjölk, vatten, fiskfond, fisksås, tamarisoja, limejuice och låt sjuda. fiskfond. 800 g torsk (eller lax)
Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

(Torsk, lax). Häll i vin, grädde och fiskfond. Den här fiskgrytan är smaksatt med saffran och även fått lite sting av sambal oelek
Gräddig fiskgryta med fänkål

Gräddig fiskgryta med fänkål

Tillsätt vitt vin, mjölk, grädde och fiskfond. Rör ner räkorna och strö dill över din fiskgryta vid servering
Värmande Fiskgryta

Värmande Fiskgryta

Lax och kummel håller ihop bra och lite aioli på toppen var pricken över i. Så jag slog till på en Fiskgryta med färsk fisk
Fiskgryta med tomat och fänkål

Fiskgryta med tomat och fänkål

4 portionsbitar laxfilé. 3 msk fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar. Skär laxen i bitar om 3 x 3 cm och rör ner försiktigt. 4 portionsbitar laxfilé. 3 msk fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar 1 apelsin, saften
Fransk fiskgryta med aioli

Fransk fiskgryta med aioli

Lägg sedan i lax och gös och låt endast första bubblan koka upp. När fiskfonden är klar, sätt tillbaka den varm platta och låt koka upp igen
Färsk fiskgryta till fredagen

Färsk fiskgryta till fredagen

färsk lax. Fiskgryta med smak av Asien 4  port 200 g färska räkor med skal 200 g färsk lax 200 g bleka eller annan vit fiskfilé 2 msk rapsolja 2 st färska lökar med blast 1 gul paprika 1 röd paprika 75 g sockerärtor 1 brk kokosmjölk 1/2 lime skal och saft 2 msk fisksås 2 msk fiskfond 1. 200 g färsk lax. 2 msk fiskfond
Fiskgryta med extra allt :)

Fiskgryta med extra allt :)

4dl fiskfond. ca 3oog lax i kuber. 4dl fiskfond. Jag har aldrig lagat en fisksoppa/gryta och när jag lagade en igår blev den en blandning av olika recept med olika ingredienser jag tycker om
Gräddig fiskgryta med fänkål

Gräddig fiskgryta med fänkål

3 morötter, skalade 1 fänkål 1 gul lök, skivad 3 klyftor vitlök, finhackade 2 tsk kummin 2 msk matolja, till stekning 2 dl torrt vitt vin 2 dl mjölk 3 dl vispgrädde 2 msk fiskfond 600-800 g fiskfiléer blandade (t ex lax, långa eller torsk) 2 msk majsstärkelse 0,5 krm cayennepeppar salt 500 g färskpotatis, kokt och delad 300 g räkor med skal 0,5 dl dill, hackad till garnering

Mästerkockarnas fiskgryta

lax, torsk, sej, lubb).  Häll i och koka upp vitt vin, krossade tomater, vatten och fiskfond. En härligt värmande fiskgryta med tomat och saffran
Fiskgryta med Aioli-Crème

Fiskgryta med Aioli-Crème

Låt puttra ca fem minuter, häll sen över vin och fiskfond. Ta fram den en stund innan serveringen, smakerna kommer fram mer om den inte är kylskåpskall när den läggs på fiskgrytan
Fiskgryta på höften

Fiskgryta på höften

Dagens fiskgryta som vi bjuder på här är just en sån där som gjordes på en höft, en bas på kokosmjölk är så lätt att laga till och det finns oändliga variationsmöjligheter
Fiskgryta med hetta och fänkål

Fiskgryta med hetta och fänkål

Tillsätt även burktomaterna samt fiskfond och en aning vatten. Servera din fiskgryta som den är, kanske med kokt potatis för riktigt hungriga gäster och/eller ett aromatiskt vitlöksbröd vid sidan av

Fiskgryta, vitlökchock och en okomplicerad pain riche

Tillsätt vatten, vin, fiskfond, vitpeppar, lagerblad och tomater. Och eftersom vi bor vid sjön så blev jag inspirerad att göra en riktigt mustig fiskgryta och att frossa i vitlök
Fiskgryta med apelsinsmak

Fiskgryta med apelsinsmak

Soppan lagas förstås med olika sorters Medelhavsfisk, men här har jag använt lax och torsk, du tar helt enkelt det du har tillgång till