12 bitar fryst laxfilé, tinad. 1Koka upp fiskfonden och låt fänkålen långsamt puttra i fiskfonden i 10 minuter eller tills fänkålen känns mjuk. 1Sila av fiskfonden och lägg fänkålen åt sidan. 1Lägg tillbaka fänkål i fonden tillsammans med fisk och räkor och låt puttra på svag värme i 10 minuter eller tills torsken är genomkokt och laxen fortfarande har en rå kärna
4 portionsbitar laxfilé. 3 msk fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar. Skär laxen i bitar om 3 x 3 cm och rör ner försiktigt. 4 portionsbitar laxfilé. 3 msk fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar 1 apelsin, saften
färsk lax. Fiskgryta med smak av Asien 4Â port 200 g färska räkor med skal 200 g färsk lax 200 g bleka eller annan vit fiskfilé 2 msk rapsolja 2 st färska lökar med blast 1 gul paprika 1 röd paprika 75 g sockerärtor 1 brk kokosmjölk 1/2 lime skal och saft 2 msk fisksås 2 msk fiskfond 1. 200 g färsk lax. 2 msk fiskfond
4dl fiskfond. ca 3oog lax i kuber. 4dl fiskfond. Jag har aldrig lagat en fisksoppa/gryta och när jag lagade en igår blev den en blandning av olika recept med olika ingredienser jag tycker om
Låt puttra ca fem minuter, häll sen över vin och fiskfond. Ta fram den en stund innan serveringen, smakerna kommer fram mer om den inte är kylskåpskall när den läggs på fiskgrytan
Dagens fiskgryta som vi bjuder på här är just en sån där som gjordes på en höft, en bas på kokosmjölk är så lätt att laga till och det finns oändliga variationsmöjligheter
Tillsätt även burktomaterna samt fiskfond och en aning vatten. Servera din fiskgryta som den är, kanske med kokt potatis för riktigt hungriga gäster och/eller ett aromatiskt vitlöksbröd vid sidan av
Tillsätt vatten, vin, fiskfond, vitpeppar, lagerblad och tomater. Och eftersom vi bor vid sjön så blev jag inspirerad att göra en riktigt mustig fiskgryta och att frossa i vitlök