Fiskgryta lax citron morot recept

Fiskgryta med lax och saffran

Fiskgryta med lax och saffran

Fräs lök och morot i lite smör i en stor gryta. Idag blev det en riktigt härlig söndagsmiddag med fiskgryta och äppel/hallonpaj till efterrätt
Fiskgryta med vitlöksbröd

Fiskgryta med vitlöksbröd

Servera grytan med bröd och citronklyftor. Skala och tärna potatis och morot. Som utlovat, recept på fiskgrytan från förra helgen
Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

Smaka av med citronsaft. Tärna lök, vitlök morot, palsternacka och fänkål i små bitar. 500 g fiskfilé (vi blandade torsk och lax). 1 morot. 1 msk pressad citron. 500 g fiskfilé (vi blandade torsk och lax). 1 morot
Fransk fiskgryta med aioli

Fransk fiskgryta med aioli

Lägg sedan i lax och gös och låt endast första bubblan koka upp. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. 1 morot. 1 morot i slantar. 300 g lax i bitar. 1 msk pressad citron. Fiskfond1 gös, skrovet av (gälarna borttagna) 500 g räkor, skalen från 1 gul lök 1 purjolök 2 schalottenlök 1 fänkål 1 stjälk blekselleri 1 morot 6 klyftor vitlök 1 msk tomatpuré 4 dl vitt vin. Fisksoppa1 morot i slantar 1 fänkål delad i halvor skurna i tunna skivor 150 g sockerärtor delade i mitten 1 bifftomat, skalad och hackad i stora bitar 2 dl vitt vin 3 dl grädde 0,5 g saffran några färska timjankvistar alt. 1 0,5 tsk torkad timjan 1 hel gös (urbenad och filéad och skuren i stora bitar) 500 g musslor i skal 300 g lax i bitar 500 g räkor med skal (skalad vikt) nymalen svartpeppar samt en rejäl nypa salt. Aioli2 äggulor 1 msk vitvinsvinäger 1 msk pressad citron 1,5 dl rapsolja 1,5 dl olivolja 2 finrivna vitlöksklyftor Salt Nymalen svartpeppar
Elins fiskgryta

Elins fiskgryta

Riv skalet av citronenHetta upp en gryte, med smör och bryn lök och morot rör ner citronskalet. Men tyvärr tyckte jag att det smakade lite för mycket citronskal
Fiskgryta med Aioli-Crème

Fiskgryta med Aioli-Crème

Pressa Citron över och krydda med Havssalt och Vitpeppar. Ta fram den en stund innan serveringen, smakerna kommer fram mer om den inte är kylskåpskall när den läggs på fiskgrytan
Fiskgryta med potatis, torsk och dill

Fiskgryta med potatis, torsk och dill

500g lax. 1 citron. 500g potatis. 3 stora morötter. 1,5 l vatten. 2 gula lökar. 1 röd paprika. 500g torskrygg. 3 dl syrad grädde*
Fiskgryta med massa ekologiska grönsaker

Fiskgryta med massa ekologiska grönsaker

När grönsakerna har lagom tuggmotstånd, häll på grädden, hackad dill och pressa i citron. Fiskgryta. Delar av denna fantastiska ekologiska grönsaks-hög hamnade i fiskgrytan

Fiskgryta med saffran

saft av en halv citron. Endast fisken till fiskgrytan behövde inhandlas annars rensades rotfruktslådan, en skvätt vin och en skvätt grädde åkte ner
Rotfruktsgryta med lax och dillaioli

Rotfruktsgryta med lax och dillaioli

Fiskgryta med musslor och saffran. Smaksätt med massa färsk dill, citron, salt och peppar. laxgryta med rotfrukter och dillaioli
Soppa med torsk och pepparrot

Soppa med torsk och pepparrot

Det blir så lätt att jag slentrianköper lax. Salta och pressa över citronsaft. Inser att vi ska äta lax redan igen ikväll
Kryddig laxgryta med nya smaker!

Kryddig laxgryta med nya smaker!

Fiskgryta allt i ett, med extra allt. Pressa över en citron. Seafood & fish som jag använt i detta recept innehåller bland annat tomat, paprika, lök, vitlök, chili, gurkmeja, saffran, morot, fänkål och dillfrön
Vegansk bouillabaisse

Vegansk bouillabaisse

För att kompensera för det har jag dels använt mig av både kombu och nori – dvs två sorters alger i buljongen för att få till en schysst havssmak, och sedan använt mig av en kombination av olika grönsaker och proteinkällor för att få till den där varierande konsistensen som en fiskgryta med både torsk, lax, musslor och räkor har
Bouillabaisse

Bouillabaisse

En fiskgryta är riktigt gott nu på tidig sommar, eller sen vår om man hellre vill det. Smaka av med citron, salt och peppar
Brunch med gänget

Brunch med gänget

Det blev en fiskgryta som grund och sen tog man själv av tillbehören, gös, lax, pilgrimsmussla, räkor, musslor, krutonger och citrusaioli