Smaka av med citronsaft. Tärna lök, vitlök morot, palsternacka och fänkål i små bitar. 500 g fiskfilé (vi blandade torsk och lax). 1 morot. 1 msk pressad citron. 500 g fiskfilé (vi blandade torsk och lax). 1 morot
Lägg sedan i lax och gös och låt endast första bubblan koka upp. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. 1 morot. 1 morot i slantar. 300 g lax i bitar. 1 msk pressad citron. Fiskfond1 gös, skrovet av (gälarna borttagna) 500 g räkor, skalen från 1 gul lök 1 purjolök 2 schalottenlök 1 fänkål 1 stjälk blekselleri 1 morot 6 klyftor vitlök 1 msk tomatpuré 4 dl vitt vin. Fisksoppa1 morot i slantar 1 fänkål delad i halvor skurna i tunna skivor 150 g sockerärtor delade i mitten 1 bifftomat, skalad och hackad i stora bitar 2 dl vitt vin 3 dl grädde 0,5 g saffran några färska timjankvistar alt. 1 0,5 tsk torkad timjan 1 hel gös (urbenad och filéad och skuren i stora bitar) 500 g musslor i skal 300 g lax i bitar 500 g räkor med skal (skalad vikt) nymalen svartpeppar samt en rejäl nypa salt. Aioli2 äggulor 1 msk vitvinsvinäger 1 msk pressad citron 1,5 dl rapsolja 1,5 dl olivolja 2 finrivna vitlöksklyftor Salt Nymalen svartpeppar
Riv skalet av citronenHetta upp en gryte, med smör och bryn lök och morot rör ner citronskalet. Men tyvärr tyckte jag att det smakade lite för mycket citronskal
Pressa Citron över och krydda med Havssalt och Vitpeppar. Ta fram den en stund innan serveringen, smakerna kommer fram mer om den inte är kylskåpskall när den läggs på fiskgrytan
När grönsakerna har lagom tuggmotstånd, häll på grädden, hackad dill och pressa i citron. Fiskgryta. Delar av denna fantastiska ekologiska grönsaks-hög hamnade i fiskgrytan
Fiskgryta allt i ett, med extra allt. Pressa över en citron. Seafood & fish som jag använt i detta recept innehåller bland annat tomat, paprika, lök, vitlök, chili, gurkmeja, saffran, morot, fänkål och dillfrön
För att kompensera för det har jag dels använt mig av både kombu och nori – dvs två sorters alger i buljongen för att få till en schysst havssmak, och sedan använt mig av en kombination av olika grönsaker och proteinkällor för att få till den där varierande konsistensen som en fiskgryta med både torsk, lax, musslor och räkor har