a curry, ingefära, sambal oelek, torskfilé, pak choi och limeblad. Smakrik fiskgryta med bl. Pressa ner vitlök och rör i sambal oelek, ingefära, curry och tomatpuré
I helgen som gick så började jag bläddra i mina kokböcker igen något som jag inte gjort på länge och hittade ett recept på en asiatisk fiskgryta ifrån Jamie Oliver
Skiva skalad ingefära grovt och låt den svettas med i stekpannan. Krossa citrongräset och skär ner i stora tydliga bitar och tillsätt till stekpannan, citrongräset och ingefäran kan plockas ut vid serveringen
Så därför använde vi resten av förra veckans inköp i en fiskgryta med bland annat torsk, lime och härliga kryddor, perfekt för en balkongmiddag en ljummen sommarkväll
2 st morot, skurna i tunna stavar 1 st broccolihuvud, skuren i buketter 1 st zucchini, skuren i halvmånar 1 st purjolök, grovt skuren 1 st vitlöksklyfta, fint hackad 400 gram vit fisk, skuren i kuber 400-500 ml kokosmjölk 2-3 tsk ingefära, malen 2 tsk gurkmeja 1 tsk citrongräs, stött 3 msk coconut aminos* 1 st citron, saften efter smak salt
Ingredienser Brasiliansk fiskgryta För 4 personer Tillagningstid. 35 minuter 600 g vit fiskfilé, typ kolja eller torsk 1 st gul lök 1 st röd paprika 1 st gul paprika 2 st vitlöksklyfta 1 tsk mald ingefära 2 tsk paprikapulver 2 tsk mald spiskummin 1 tsk chilipulver 390 g krossade tomater 3 dl kokosmjölk 1 tsk himalayasalt/ havssalt 2 msk nypressad lime 1,5 msk finhackad koriander Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att bryna i
1 msk riven ingefära. Fräs grönsakerna i lite olja. Tillsätt currypastan, buljongen och kokosmjölken. Låt koka i 5 minuter och tillsätt resten av kryddorna
Den får sin härliga smak från fänkål – både färsk i strimlor och frön – och en aning chili och ingefära samt den oslagbara franska torra Vermouthen Noilly Prat som du för övrigt har god nytta av i skafferiet till risotto, pastasåser, gräddsås till fisk och för den perfekta béarnaisen
Smält smör i en gryta och ha i rotsakerna, ingefära och löken. Grytor och soppor hör ju hösten till och igår gjorde jag en fiskgryta med bla torsk, kokosgrädde, rödcurry och rotfrukter