4 6 skalade och tärnade potatisar 3 skalade och tärnade morötter 1 skalad och hackad lök 2 skalade och finhackade vitlöksklyftor 2 tsk timjan 2 msk olivolja 500 g krossade tomater 5 dl fiskbuljong (vatten buljongtärning eller fond) salt och peppar 1 citron 400 g hokifilé eller torskfilé, tinad och tärnad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Häll på vin, vatten, buljong, fond och tomatpuré. Så jag slog till på en Fiskgryta med färsk fisk. Fiskgrytan gjorde jag lite av vad som fanns hemma och blev ungefär såhär
11 msk fiskfond. 5 st purjolök 400 g torskfilé 400 g laxfilé smör 150 g sockerärtor 1 dl vitt vin 1 st finhackad schalottenlök 2 dl vatten 1 msk fiskfond 2 dl vispgrädde 1. 1Koka vin, schalottenlök, vatten, fond och grädde i en kastrull tills såsen tjocknat
Tillsätt kokosmjölk, fond, vattnet och limesaft. I helgen som gick så började jag bläddra i mina kokböcker igen något som jag inte gjort på länge och hittade ett recept på en asiatisk fiskgryta ifrån Jamie Oliver
Lägg över i gryta och häll på tomatkross, vatten och fond. 3 msk fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar. 3 msk fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar 1 apelsin, saften
4 900 g potatis 250 g broccoli Fiskgryta 1 morot 1/2 purjolök 1/2 apelsin 2 1/2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 1 msk maizena majsstärkelse 1/2 msk curry salt och peppar 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 600 g alaska pollock 900 g potatis 250 g broccoli 2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk curry 1 msk maizena majsstärkelse salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Fond. När fiskfonden är klar, sätt tillbaka den varm platta och låt koka upp igen. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. Fiskfond1 gös, skrovet av (gälarna borttagna) 500 g räkor, skalen från 1 gul lök 1 purjolök 2 schalottenlök 1 fänkål 1 stjälk blekselleri 1 morot 6 klyftor vitlök 1 msk tomatpuré 4 dl vitt vin
Koka upp kokosmjölken, limeskal, saften därav, fisksås och fond. Fiskgryta med smak av Asien 4Â port 200 g färska räkor med skal 200 g färsk lax 200 g bleka eller annan vit fiskfilé 2 msk rapsolja 2 st färska lökar med blast 1 gul paprika 1 röd paprika 75 g sockerärtor 1 brk kokosmjölk 1/2 lime skal och saft 2 msk fisksås 2 msk fiskfond 1. 2 msk fiskfond