Tillsätt fiskfond, tomatpuré, krossade tomater, socker och purjolök. Brasiliansk fiskgryta, även kallad moqueca, är en av Brasiliens nationalrätter och finns i många olika versioner
6 700 g fiskfilé (t ex sej) 1 tsk salt 500 g räkor med skal 2 gula lökar 800 g blandade grönsaker (t ex fänkål, morot, knipplök, rotselleri och spetskål) 1 kg blåmusslor 1 msk olivolja 3 dl vitt vin 2 burkar cocktailtomater (à 400 g) 3 dl vatten 1 1/2 msk konc fiskfond 3 msk asiatisk fisksås 3 msk färskpressad citronjuice 2 krm peppar 1 1/2 dl finskuren dill Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
När fiskfonden är klar, sätt tillbaka den varm platta och låt koka upp igen. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. Fiskfond1 gös, skrovet av (gälarna borttagna) 500 g räkor, skalen från 1 gul lök 1 purjolök 2 schalottenlök 1 fänkål 1 stjälk blekselleri 1 morot 6 klyftor vitlök 1 msk tomatpuré 4 dl vitt vin
Fiskgryta med smak av Asien 4Â port 200 g färska räkor med skal 200 g färsk lax 200 g bleka eller annan vit fiskfilé 2 msk rapsolja 2 st färska lökar med blast 1 gul paprika 1 röd paprika 75 g sockerärtor 1 brk kokosmjölk 1/2 lime skal och saft 2 msk fisksås 2 msk fiskfond 1. 2 msk fiskfond
4dl fiskfond. 4dl fiskfond. Jag har aldrig lagat en fisksoppa/gryta och när jag lagade en igår blev den en blandning av olika recept med olika ingredienser jag tycker om