För att kompensera för det har jag dels använt mig av både kombu och nori – dvs två sorters alger i buljongen för att få till en schysst havssmak, och sedan använt mig av en kombination av olika grönsaker och proteinkällor för att få till den där varierande konsistensen som en fiskgryta med både torsk, lax, musslor och räkor har
Bouillabaisse 4 portioner. Bouillabaisse 4 portioner. [Foto. Diana Dontsova]. Med tanke på att jag just nu befinner mig just i Frankrike tänkte jag att det kunde passa med ett franskinspirerat recept
Här kommer ett recept på en klassisk bouillabaisse, fiskgryta baserad på tomat och saffran. Inlägget Bouillabaisse publicerades ursprungligen på Delikatessboxen
En fiskgryta, bouillabaisse med rouille. Bouillabaisse. Fredagkväll i början av december. Medan Anders var med Arvid och Sigrid på tennis fixade jag dukning och matlagning
Kocken Emma, som jobbade hårt för att servera falafel och jordärtskocksoppa, samtidigt som hon fick fixa med säkringar som gick och tömma stora vattenfickor i taket, var en klippa, när vi landade med våra råvaror för att fixa fiskgryta typ Bouillabaisse
Det gjorde dock ingenting då det faktiskt blev den bästa fiskgryta/bouillabaisse jag någonsin gjort. Efter att vår franska midsommar inleddes med ostron var det dags för en fiskgryta