Serveras med vitlöksmajonnäs och baguette. Det var längesen jag gjorde den här fiskgrytan, och av nån anledning kom jag på att det var dags att göra den igen
1 baguette, gärna vitlöksbaguette. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g räkor med skal 400 g sejfilé 1 purjolök 1 stor fänkål Arla® Svenskt Smör 2½ dl hönsbuljong 2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet saffran & tomat rivet skal av ½ apelsin 1 pressad vitlöksklyfta 2 msk hackad färsk timjan 1 kg potatis 1 baguette, gärna vitlöksbaguette
Skär baguetten längs med och dela i lagom stora bitar. Det blev en härligt mustig fiskgryta med fänkål, saffran, vitt vin och stora kuber av ekologisk lax och torskrygg
Pastan kokar du enligt anvisningar förpackningen, och baguetterna likaså. Igår kväll åt vi den här snabba fiskgrytan och trots att den var lite thaiinspirerad så käkade barnen rätt bra ändå
Ett par nygräddade baguetter passar fin fint till en fiskgryta. Tvinna ihop bitarna till två st baguetter , pensla med öl eller vatten och strö över flingsalt
• Servera med varm baguette och aioli. Denna fiskgryta brukar vi äta i djupa tallrikar med sked. Den heter lysande gul fiskgryta för att den är lysande gul, med mycket smak av saffran
Färdigköpta vitlökssmörsfyllda baguetter passar också bra till. Den här fiskgrytan lagade vi första gången för några veckor sedan och jag hittade receptet på ica