Fiskfond recept

8 Spara
Fiskfond på lax

Fiskfond på lax

Inlägget Fiskfondlax publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. Färdig fiskfond att använda. Nu är det dags igen eftersom vi köpte en hel lax här om dagen så jag kokade en fond på skrovet
75 Spara
Fiskgratäng med krämig dill och citronsås

Fiskgratäng med krämig dill och citronsås

Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp. Krämigheten hade säkert mycket att göra med den där överblivna Philadelphiaosten som behövde komma till användning, prickarna hade garanterat med den ansenliga mängden dill och citronskal som vi är generösa med (fullständigt galna i)
42 Spara
Gorgonzolafylld laxfilé med vitvinsås

Gorgonzolafylld laxfilé med vitvinsås

Blanda fiskfond i vinet. ex smörstekta färska broccolibuketter och en god sallad med avokado. 1 dl vitt mtl vin (har du annat vin så kan du minska mängden lite)1 msk fiskfond2 dl creme fraicheen stor klick smörKlippt gräslökSmaka av med örtsalt och vitpepparGör så här. 1 msk fiskfond
15 Spara
Ugnsbakad torskrygg lindad i prosciutto med en tomatiserad gräddsky med dill och pepparrot

Ugnsbakad torskrygg lindad i prosciutto med en tomatiserad gräddsky med dill och pepparrot

Ingredients900 gr Torskrygg (6 jämnstora bitar)6 skivor Prosciutto1 st Citron ( i 6 st klyftor) 1 dm Purjolök (strimlad)4 dl Grädde3 msk Fiskfond1,5 msk Tomatpuré2 -4 msk Färskriven pepparrot lite efter smak0,5 dl Färsk hackad dill 900 gr Potatis (klyftad)500 gr Morötter (skivor ca 2 cm)RapsoljaMethodStep 1Sätt ugnen på 200°Step 2Lägg potatisen och morötterna på en plåt med lite olja och salt, och ställ in i varm ugn i ca 40 minuter. Step 4Häll upp grädden i en bunke och blanda med tomatpurén, fiskfond, dill och pepparrotenStep 5Häll gräddblandningen runt fisken, lägg en citronklyfta på varje portion och strö purjolöken över. 3 msk Fiskfond
5 Spara
Fiskgryta med Aioli-Crème

Fiskgryta med Aioli-Crème

Låt puttra ca fem minuter, häll sen över vin och fiskfond. Fiskgryta 200 gr Lax 200 gr Vit Fisk, jag hade Alaskan Pollock i frysen ½ Fänkål 2 små Morötter 2 Tomater 1  Gul Lök, liten 5 cm Purjo 5 dl Fiskfond, se gårdagens inlägg 1 dl Vitt Vin 2 msk Valio’s Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Skålla och skala tomaterna och skär i små bitar. 2 Kalla Såser 1 dl Ekologisk Crème Fraiche 1 tsk Vit Balsamvinäger Havssalt och Cayennepeppar Rör ner lite aioli i crème fraichen så den blir slät. 5 dl Fiskfond
2 Spara
Koja i vitt vin med svart trumpetsvamp,lök och morot

Koja i vitt vin med svart trumpetsvamp,lök och morot

(först i tunna stavar och sedan i tärningar)Fräs lök och morot i smör eller olja. ett paket kolja filé3 dl vitt vinen moroten gul lök1,5 dl grädde2 msk fiskfond, hummerfond eller en tärning fiskbuljongen näve svart trumpetsvamp,torkadsalt,pepparett färskt broccolihuvud eller 3 nävar fryst5 stora potatisarFinhacka löken och skär moroten i små tärningar. 2 msk fiskfond
0 Spara
Förälskade flamberade havskräftor

Förälskade flamberade havskräftor

Häll sedan på fiskfond och grädde. Flambera med konjak. fiskfond. 16 skalade havskräftsstjärtar, finstrimlad fänkål, 2 dl finskuren salladslök, 2 dl finskuren gul lök, 1 st vitlöksklyfta fint skuren, 2 tsk tomatpuré, fiskfond (3 dl vatten blandat med 3 msk fiskfond på flaska), 3 dl grädde, 2 msk finhackad paprika, 1 msk smör, olja, 4 cl konjak. 3 msk fiskfond på flaska. 4 cl konjak
12 Spara
Fisk à la Thai med wokade grönsaker

Fisk à la Thai med wokade grönsaker

 Fisk à la Thai med wokade grönsaker4 portioner 500 g wokgrönsaker400 g torskfilé1 burk kokosmjölk1 lime, juice2 tsk sambal oelek1 msk koncentrerad fiskfond1 mangoSaltPeppar Till serveringNudlar Gör så härWoka grönsakerna i het pannaSalta och peppra grönsakernaSkär fisken i bitar och lägg dem över grönsakernaBlanda kokosmjölk med limejuice, sambal oelek och fondHäll såsen i pannan och låt puttra i 8-10 minuterTärna mangon och strö den över fisken  Lax med Asian style. 1 msk koncentrerad fiskfond
Sökförslag och sidor