Fiskfond vitlök recept

fisk och räksoppa

fisk och räksoppa

Finhacka vitlöken. 3 vitlöksklyftor. 3 msk hummerfond ( funkar med fiskfond alt skaldjursfond med). 3 vitlöksklyftor 1 röd chilipeppar alt 1 msk chiliflakes. 1 paket finkrossade tomater ca 400 ml 3 msk hummerfond ( funkar med fiskfond alt skaldjursfond med)
Saffransdoftande fisksoppa med enkel aioli

Saffransdoftande fisksoppa med enkel aioli

Pressa ner vitlöken, krydda med timjan, salt och peppar och ringla över lite tomatpuré. Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och tillsätt resterande ingredienser
Paella Valencia – festmat för många

Paella Valencia – festmat för många

Jag använder mig av två flaskor hummerfond, två flaskor fiskfond och en flaska skaldjursfond. Efter avsmakningen av de första chili- och vitlöksfrästa skaldjuren var jag säker
En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

Mixa även päronet och vitlöken. Potatisgratäng med vitlök och västerbottenost. 3 msk hummerfond, fiskfond går också bra. 1 vitlöksklyfta. 3 msk hummerfond, fiskfond går också bra. 1 vitlöksklyfta 1 stort hårt päron, skalat
Kyckling sweet and sour

Kyckling sweet and sour

Woka på hög värme vitlök och kyckling till kycklingen är genomstekt. 2 vitlöksklyftor, finhackade. 1 msk fisksås (jag använde fiskfond). 2 vitlöksklyftor, finhackade. 1 msk fisksås (jag använde fiskfond)
Krämig laxsoppa med räkor och saffran

Krämig laxsoppa med räkor och saffran

Pressa ner vitlöken, krydda med timjan, salt och peppar och ringla över lite tomatpuré. Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och tillsätt resterande ingredienser
Bouillabaisse – grundrecept

Bouillabaisse – grundrecept

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 0,5 st purjolök(ar) 400 gram potatis(ar) 300 gram morötter 0,5 st fänkål 1 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör 1 gram saffran 1 tsk chiliflakes 2 msk tomatpuré 3 dl vitt vin 0,5 l vatten 3 dl vispgrädde 2 msk fiskfond 300 gram laxfilé(er) , färsk 300 gram torskfilé , färsk 240 gram skalade räkor 0,5 kg färska musslor 0,5 msk färsk timjan 0,5 st citron(er) 4 krm salt 2 krm svartpeppar Köp receptet

Saffransdoftande fiskgryta med skaldjur & sting

Vispa äggulan med handmixer, pressa ner vitlök och vinäger. 3 vitlöksklyftor (finhackade). 1 l fiskfond (jag hade två du chef fiskfond och 1 liter vatten). 1 st liten vitlöksklyfta (pressad). 3 vitlöksklyftor (finhackade). 1 l fiskfond (jag hade två du chef fiskfond och 1 liter vatten). 1 st liten vitlöksklyfta (pressad)
Lax i krämig sås med soltorkad tomat och spenat

Lax i krämig sås med soltorkad tomat och spenat

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köp hem 600 gram laxfilé(er) 3 dl vispgrädde 100 gram soltorkad tomat 100 gram salladslök 65 gram färsk spenat Från ditt skafferi 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 1 msk fiskfond 0,5 msk vitvinsvinäger 0,5 dl vatten Köp receptet
Världens godaste fisksoppa!

Världens godaste fisksoppa!

Man kan ju ta och börja med att koka sin egna fiskfond först. Jag tog lite grönsaker som fanns, en bit sellerirot, 1 tomat, 1 vitlök, 1/3 purjo, räkskal från ca 400 gram räkor och så fiskbenen. 1 vitlök
Torskrygg:

Torskrygg:

Klicka i sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar och rör ihop med smöret. 1/2 röd lök 1 paket bacon 6 bitar soltorkade tomater 4 msk flytande smör 1 tsk sambal oelek 2 vitlöksklyftor 4 torskryggsfiléer 2 msk klippt, färsk persilja salt, peppar, timjan, oregano. 1 schalottenlök 1 dl vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 0,5 dl vatten 1 dl vispgrädde 1 msk maizena 1 msk smör 1/2 citron salt
Fisksoppa…

Fisksoppa…

Den silade fonden tillsattes till grönsaksfräset tillsammans med ytterligare fiskfond som jag hade i frysen
Grillad Marulk med tomatiserade rosmarinbönor och Västerbottenost/basilikacreme

Grillad Marulk med tomatiserade rosmarinbönor och Västerbottenost/basilikacreme

Fräs löken och paprikan i oljan, tillsätt vitlöken, rosmarinen och tomatpurén. 400g Stora vita bönor, (bianchi di spagna)1st Gul lök, finhackad2st Vitlöksklyftor, mosade1/2st Orange paprika, grovt hackad1msk Rosmarin, mortlad1msk Tomatpuré1dl Vitt vin400g Krossade tomater med chili1msk Fiskfond, koncentrerad från flytande1msk Strösocker1msk Balsamicovinäger1msk Limesaft1msk Pepprig olivolja1dl Haricotes vertes, skuren i ca 1cm bitarSalt & peppar från kvarnVästerbotten/basilikacreme. 2st Vitlök