Pressa ner vitlöken, krydda med timjan, salt och peppar och ringla över lite tomatpuré. Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och tillsätt resterande ingredienser
fiskfond. Fräs hackad lök, vitlök och persilja i smör utan att får färg. 1 solo vitlök. I fredags var jag ledig och hade en skön dag hemma i köket med förberedelser inför kvällens tjejemiddag
Jag använder mig av två flaskor hummerfond, två flaskor fiskfond och en flaska skaldjursfond. Efter avsmakningen av de första chili- och vitlöksfrästa skaldjuren var jag säker
Mixa även päronet och vitlöken. Potatisgratäng med vitlök och västerbottenost. 3 msk hummerfond, fiskfond går också bra. 1 vitlöksklyfta. 3 msk hummerfond, fiskfond går också bra. 1 vitlöksklyfta 1 stort hårt päron, skalat
Woka på hög värme vitlök och kyckling till kycklingen är genomstekt. 2 vitlöksklyftor, finhackade. 1 msk fisksås (jag använde fiskfond). 2 vitlöksklyftor, finhackade. 1 msk fisksås (jag använde fiskfond)
Pressa ner vitlöken, krydda med timjan, salt och peppar och ringla över lite tomatpuré. Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och tillsätt resterande ingredienser
lite extra vitlökssalt från kvarn. Skala och grovhacka vitlöken, skala och slanta morötterna, dela och kärna ur paprikan och chilifrukten, och strimla den grovt
Vispa äggulan med handmixer, pressa ner vitlök och vinäger. 3 vitlöksklyftor (finhackade). 1 l fiskfond (jag hade två du chef fiskfond och 1 liter vatten). 1 st liten vitlöksklyfta (pressad). 3 vitlöksklyftor (finhackade). 1 l fiskfond (jag hade två du chef fiskfond och 1 liter vatten). 1 st liten vitlöksklyfta (pressad)
Man kan ju ta och börja med att koka sin egna fiskfond först. Jag tog lite grönsaker som fanns, en bit sellerirot, 1 tomat, 1 vitlök, 1/3 purjo, räkskal från ca 400 gram räkor och så fiskbenen. 1 vitlök
Fräs löken och paprikan i oljan, tillsätt vitlöken, rosmarinen och tomatpurén. 400g Stora vita bönor, (bianchi di spagna)1st Gul lök, finhackad2st Vitlöksklyftor, mosade1/2st Orange paprika, grovt hackad1msk Rosmarin, mortlad1msk Tomatpuré1dl Vitt vin400g Krossade tomater med chili1msk Fiskfond, koncentrerad från flytande1msk Strösocker1msk Balsamicovinäger1msk Limesaft1msk Pepprig olivolja1dl Haricotes vertes, skuren i ca 1cm bitarSalt & peppar från kvarnVästerbotten/basilikacreme. 2st Vitlök