Till fonden använde jag lite vitt vin, en fänkål, två morötter, en gul lök, två vitlöksklyftor, lagerblad, timjan, dill, vitpeppar, vatten och skrovet från en lax, jag använde inte huvudet
Väldigt lik mina andra fisksoppor men den här gången hade jag mer vin än vad jag brukar ha, jag hade mycket fänkål, mycket purjolök och lite mindre av gul lök
Tillsätt musslorna, häll över vin, grädde och fiskfond. Älskar du som jag skaldjur så tänkte jag tipsa dig om något enkelt och nyttigt nämligen Moule Mariniére, musslor i vitt vin, mums så gott
Häll på med vin, grädde och fiskbuljongtärning. 2 dl Vitt vin - torrt. 1 st Fiskbuljongtärning - eller egen fiskfond. 2 st Schalottenlök 2 msk Smör 1 själk(ar) Timjan 10 st Enbär 2 dl Vitt vin - torrt 2 dl Vispgrädde 1 dl Vatten 1 st Fiskbuljongtärning - eller egen fiskfond Kräm
Smula ner buljontärningen eller häll i fonden,vinet,grädden och vispa runt. ett paket kolja filé3 dl vitt vinen moroten gul lök1,5 dl grädde2 msk fiskfond, hummerfond eller en tärning fiskbuljongen näve svart trumpetsvamp,torkadsalt,pepparett färskt broccolihuvud eller 3 nävar fryst5 stora potatisarFinhacka löken och skär moroten i små tärningar. Pressa med en potatispress direkt på tallrikarna, men pressa ur vattnet ut potatisen och broccolin först, det blir så slaskigt på tallrikarna annars=) 3 dl vitt vin. 2 msk fiskfond
2 port ca 300-350 gr torskrygg 1 dl riven pepparrot 1 dl creme fraiche 1 msk pressad citron 6 champinjoner 1 schalottenlök 1 dl hackad körvel, färsk smör till stekning 2 dl vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 1 dl vatten 2 dl grädde Börja med pepparrotscremen. Vänd fisken och häll i vin, fond och vatten och låt sjuda tills fisken är nästan klar, ca 5 minuter beroende på tjockleken av fisken. 2 dl vitt vin. 2 msk koncentrerad fiskfond
Smaka av med vitt vin och fond. 2 msk vitt vin . 1 msk fiskfond . 2 msk vitt vin. 1 msk fiskfond. . I fredags plockade vi fram de sista torskfiléerna efter Fredriks fångst under 2012
Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp. Gratängmoset gör vi alltid efter Ankis mors recept, varför ändra på ett vinnande koncept, och det kan man ställa in en stund på egen hand i ugnen för lite extra färg
Potatis, sparris och vad som krävdes till vitvinssås inhandlades och om jag inte mindes helt fel så skulle det ligga en riktigt fräsch fiskbutik bara lite längre ned på gatan i den nya stadsdelen vi intagit med en storm så liten att inte en jävel märkt av det
fiskfond. Tillsätt whisky och vin och koka ner till hälften. 1dl vitt vin. I fredags var jag ledig och hade en skön dag hemma i köket med förberedelser inför kvällens tjejemiddag