Fiskfond vin recept

Fiskfond på lax

Fiskfond på lax

Till fonden använde jag lite vitt vin, en fänkål, två morötter, en gul lök, två vitlöksklyftor, lagerblad, timjan, dill, vitpeppar, vatten och skrovet från en lax, jag använde inte huvudet
Moule mariniére - musslor i vitt vin och grädde

Moule mariniére - musslor i vitt vin och grädde

Tillsätt musslorna, häll över vin, grädde och fiskfond. Älskar du som jag skaldjur så tänkte jag tipsa dig om något enkelt och nyttigt nämligen Moule Mariniére, musslor i vitt vin, mums så gott
Fiskfilé med morötter och vitt vin i ugn

Fiskfilé med morötter och vitt vin i ugn

selleri, citronpeppar, dragon, vitpeppar, vin, vatten, grädde och fond och låt koka upp. 5 dl vitt vin 1 dl vatten 1 dl grädde 1-2 msk fiskfond Tillsätt resten av ingredienserna. 5 dl vitt vin. 1-2 msk fiskfond. 5 dl vitt vin 1 dl vatten 1 dl grädde 1-2 msk fiskfond
Koja i vitt vin med svart trumpetsvamp,lök och morot

Koja i vitt vin med svart trumpetsvamp,lök och morot

Smula ner buljontärningen eller häll i fonden,vinet,grädden och vispa runt. ett paket kolja filé3 dl vitt vinen moroten gul lök1,5 dl grädde2 msk fiskfond, hummerfond eller en tärning fiskbuljongen näve svart trumpetsvamp,torkadsalt,pepparett färskt broccolihuvud eller 3 nävar fryst5 stora potatisarFinhacka löken och skär moroten i små tärningar. Pressa med en potatispress direkt på tallrikarna, men pressa ur vattnet ut potatisen och broccolin först, det blir så slaskigt på tallrikarna annars=) 3 dl vitt vin. 2 msk fiskfond
Räkor i vitt vin och grädde

Räkor i vitt vin och grädde

Tillsätt grädde, pesto och fiskfond och koka upp. Häll i det vita vinet och låt det reduceras till ungefär hälften
Torskrygg med pepparrotscréme, körvelfrästa champinjoner och vitvinssås

Torskrygg med pepparrotscréme, körvelfrästa champinjoner och vitvinssås

2 port ca 300-350 gr torskrygg 1 dl riven pepparrot 1 dl creme fraiche 1 msk pressad citron 6 champinjoner 1 schalottenlök 1 dl hackad körvel, färsk smör till stekning 2 dl vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 1 dl vatten 2 dl grädde Börja med pepparrotscremen. Vänd fisken och häll i vin, fond och vatten och låt sjuda tills fisken är nästan klar, ca 5 minuter beroende på tjockleken av fisken. 2 dl vitt vin. 2 msk koncentrerad fiskfond
Ugnsbakad torsk med purjolök och tomat

Ugnsbakad torsk med purjolök och tomat

Smaka av med vitt vin och fond. 2 msk vitt vin . 1 msk fiskfond . 2 msk vitt vin. 1 msk fiskfond.  . I fredags plockade vi fram de sista torskfiléerna efter Fredriks fångst under 2012
Fiskgratäng med krämig dill och citronsås

Fiskgratäng med krämig dill och citronsås

Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp. Gratängmoset gör vi alltid efter Ankis mors recept, varför ändra på ett vinnande koncept, och det kan man ställa in en stund på egen hand i ugnen för lite extra färg
Pasta med kallrökt lax

Pasta med kallrökt lax

Nån fiskfond hade vi inte heller, utan använde mig av grönsaksbuljong på burk i stället. ½ msk fiskfond