Fiskfond. Mjäll torsk, rökigt bacon med haircot verts, en starkt reducerad vitvinssås med massor av smak och en söt puré på gröna ärtor, en helt okej torsdagsmiddag
Rimma torsken och servera med en klassisk vitvinssås, haricots verts och den rostade blomkålen. Servera rätten tillsammans med några lättkokta haricots verts
3 msk konc fiskfond. 1-2 nävar haricots verts. Häll på vatten och fiskfond, låt puttra 5-8 min, låt det inte bli överkokt. Skär laxen i kuber och häll ner i soppan, tillsätt nu även haricots verts, körsbärstomater delade i halvor, koka i ca 5 min tills fisken är genomkokt
Häll i fiskfond och vin och koka ner tills cirka hälften återstår. Servera gärna med någon grön grönsak, såsom sockerärtor, haricots verts eller liknande
a frysta ärtor och haricot verts, tänk bara på att inte låta dom tina upp utan släng i dom frysta och låt dom mjukna undertiden som grytan småputtrar för att få smak av andra ingredienser
Koka upp crème fraiche, grädde och fiskfond under omrörning. 1 msk koncentrerad fiskfond. 250 g haricots verts. 1 msk koncentrerad fiskfond. 250 g haricots verts
fiskfond (det funkar med fond från flaska, beräkna mängden utifrån mängden vätska och smaka av). Servera med de tillbehör du vill, men för att just göra det enkelt tycker jag ris passar bra, och som här klassiskt franska haricots verts, gröna bönor, som köps frysta och bara kokas helt lätt och serveras med smör och lite salt
Skär champinjonerna i klyftor och haricots vertsen i bitar. 2 msk fiskfond. 50 g haricots verts. Koka upp vatten, fond, grädde och mjöl i en gryta under omrörning