Fiskfond verts recept

Ugnsbakad torskrygg med rostad blomkål

Ugnsbakad torskrygg med rostad blomkål

Rimma torsken och servera med en klassisk vitvinssås, haricots verts och den rostade blomkålen. Servera rätten tillsammans med några lättkokta haricots verts
Torskrygg:

Torskrygg:

400g morötter 150g haricots verts salt. 1 schalottenlök 1 dl vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 0,5 dl vatten 1 dl vispgrädde 1 msk maizena 1 msk smör 1/2 citron salt
Fiskgratäng med vitvinsås

Fiskgratäng med vitvinsås

2 msk fiskfond. 250g Haricots Verts. Skala och dela potatisen. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Under tiden potatisen kokar
Enkel fisksoppa

Enkel fisksoppa

3 msk konc fiskfond. 1-2 nävar haricots verts. Häll på vatten och fiskfond, låt puttra 5-8 min, låt det inte bli överkokt. Skär laxen i kuber och häll ner i soppan, tillsätt nu även haricots verts, körsbärstomater delade i halvor, koka i ca 5 min tills fisken är genomkokt
Fisksoppa med aioli

Fisksoppa med aioli

Det allra godaste är förstås om man har egengjord fiskfond att använda i soppan, vilket jag hade denna gången
Fiskgryta på höften

Fiskgryta på höften

a frysta ärtor och haricot verts, tänk bara på att inte låta dom tina upp utan släng i dom frysta och låt dom mjukna undertiden som grytan småputtrar för att få smak av andra ingredienser
Lax med citronsås

Lax med citronsås

Koka upp crème fraiche, grädde och fiskfond under omrörning. 1 msk koncentrerad fiskfond. 250 g haricots verts. 1 msk koncentrerad fiskfond. 250 g haricots verts
Rödtunga i Vermouthsås

Rödtunga i Vermouthsås

fiskfond (det funkar med fond från flaska, beräkna mängden utifrån mängden vätska och smaka av). Servera med de tillbehör du vill, men för att just göra det enkelt tycker jag ris passar bra, och som här klassiskt franska haricots verts, gröna bönor, som köps frysta och bara kokas helt lätt och serveras med smör och lite salt
Lax med vermouthsås

Lax med vermouthsås

Gör du såsen från scratch nu kan du använda fiskfond på flaska om du inte har en “hemlagad” fiskfond
Laxfärserad rödtungafilé i vitvinssås

Laxfärserad rödtungafilé i vitvinssås

Blanda vitt vin, schalottenlök, fiskfond och grädde i en vid kastrull. Servera med färskpotatis eller pressad potatis och vaxbönor/haricots verts
Kräftstjärtsbulgur

Kräftstjärtsbulgur

½ msk fiskfond. Koka bulgur i vatten och fiskfond. ½ msk fiskfond. 100 g haricots verts. 100 g haricots verts
Krämig fisksoppa

Krämig fisksoppa

Skär champinjonerna i klyftor och haricots vertsen i bitar. 2 msk fiskfond. 50 g haricots verts. Koka upp vatten, fond, grädde och mjöl i en gryta under omrörning