Fiskfond timjan recept

Fiskfond på lax

Fiskfond på lax

Till fonden använde jag lite vitt vin, en fänkål, två morötter, en gul lök, två vitlöksklyftor, lagerblad, timjan, dill, vitpeppar, vatten och skrovet från en lax, jag använde inte huvudet
Vitvinsås med timjan

Vitvinsås med timjan

salt, peppar och ev mer timjan. Fräs lök och en kvist timjan i smör på svag värme i ca 10 minuter utan att den tar färg. 1 msk Bong Tocuh of Taste Fiskfond
Citronfisk med timjan

Citronfisk med timjan

Blanda grädde, vitlök, fiskfond, timjan, citronskal och -saft i en ugnssäker form. Strö över färsk timjan
Citronfisk med timjan

Citronfisk med timjan

Blanda grädde, vitlök, fiskfond, timjan, citronskal och -saft i en ugnssäker form. Strö över färsk timjan
Lax med färg

Lax med färg

Blanda grädden med senap och fiskfond och häll den över laxen. timjan. Pressa över citron och krydda med paprika, timjan, peppar och salt
Lax med tomatsås

Lax med tomatsås

½ tsk timjan. Strö på lite timjan. ½ tsk timjan. 2 msk fiskfond. Blanda ihop 3 dl syrad grädde, chilisås och fiskfond och häll det över laxen. 2 msk fiskfond
Bouillabaisse – grundrecept

Bouillabaisse – grundrecept

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 0,5 st purjolök(ar) 400 gram potatis(ar) 300 gram morötter 0,5 st fänkål 1 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör 1 gram saffran 1 tsk chiliflakes 2 msk tomatpuré 3 dl vitt vin 0,5 l vatten 3 dl vispgrädde 2 msk fiskfond 300 gram laxfilé(er) , färsk 300 gram torskfilé , färsk 240 gram skalade räkor 0,5 kg färska musslor 0,5 msk färsk timjan 0,5 st citron(er) 4 krm salt 2 krm svartpeppar Köp receptet

Saffransdoftande fiskgryta med skaldjur & sting

några kvistar timjan. några kvistar timjan. 1 l fiskfond (jag hade två du chef fiskfond och 1 liter vatten). 1 l fiskfond (jag hade två du chef fiskfond och 1 liter vatten)
Torskrygg:

Torskrygg:

1/2 röd lök 1 paket bacon 6 bitar soltorkade tomater 4 msk flytande smör 1 tsk sambal oelek 2 vitlöksklyftor 4 torskryggsfiléer 2 msk klippt, färsk persilja salt, peppar, timjan, oregano. 1 schalottenlök 1 dl vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 0,5 dl vatten 1 dl vispgrädde 1 msk maizena 1 msk smör 1/2 citron salt
Krämig, saffransdoftande fisksoppa

Krämig, saffransdoftande fisksoppa

Tillsätt saffran, timjan, salt och peppar. 1 msk torkad timjan. 2 msk skaldjursfond eller fiskfond (jag använde hemmagjord hummerfond)
Laxfilé med duchessepotatis, gräslökssås och sparris

Laxfilé med duchessepotatis, gräslökssås och sparris

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Laxfilé 600 gram laxfilé(er) 4 krm salt 2 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör Duchessepotatis 1 kg mjölig potatis 2 st ägg 50 gram Mat & Bak smör 0,75 tsk salt 2 krm vitpeppar Gräslökssås 3 st Schalottenlök(ar) 25 gram Mat & Bak smör 3 dl vitt vin 2 msk fiskfond 3 dl vatten 1 msk färsk timjan 8 st vitpeppar, hel 2 st lagerblad 3 dl vispgrädde 25 gram Mat & Bak smör 1 kruka(or) färsk gräslök 2 krm salt 1 krm svartpeppar Sparris 250 gram sparris, färsk 0,5 tsk salt Köp receptet
Fiskgryta med vitlöksmajonnäs

Fiskgryta med vitlöksmajonnäs

1 tsk timjan. 2½ msk fiskfond. Den här fiskgrytan bjöd Christian och Elisabeth på när vi hälsade på dem i huset de hyrt på västkusten tidigare i sommar
Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

färska örtkryddor (timjan, basilika, dill). 5 dl skaldjursfond eller fiskfond. Tillsätt vin, grädde, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10