Fiskfond stjärnanis recept

Inkokt lax med stjärnanis och romsås

Inkokt lax med stjärnanis och romsås

4 st stjärnanis. 2 msk Bong Touch of Taste Fiskfond. LAX. Skär laxen i 16 kvadratiska bitar och lägg dem med skinnet ned i en ugnsfast form (det skall vara trångt i formen)
Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Fond10 dl fiskfond (från flaska utspädd enligt anvisning på flaskan) 2 dl vitt vin 2 stjärnanis 2 tsk fänkålsfrö 2 röda chilifrukter, torkad och riven i bitar utan stjälk och kärnor 2 skiva färsk ingefära
Fisksoppa med aioli & krutonger.

Fisksoppa med aioli & krutonger.

Tillsätt lök, rotfrukter, stjärnanis & fänkål. 1 stjärnanis. Ca 3 msk fiskfond. Fisks- & skaldjurssoppa med krutonger & aioli

Lakridsdoftande fisksoppa med saffran

I med fiskfonden och pressa ner en halv citron, lägg även ner hela citronskalet. Fräs lätt i smör, ihop med saffran anis och stjärnanis
Ljummen lax Latinostyle

Ljummen lax Latinostyle

Koka upp vattnet med Touch of Taste fiskfond, vitvinsvinägern och samtliga kryddor i en kastrull. 3 msk Bong Touch of Taste Fiskfond. 3 st stjärnanis
Varmrätten.

Varmrätten.

2 dl fiskfond, kokad på skalrester. 1 st stjärnanis. 2 dl fiskfond. 1 st stjärnanis. Ugnsbakad fjällröding och rotselleripuré

Fisksoppa med anis och saffran

Slå på vatten och  fiskfond. Lägg i potatis, morötter och stjärnanis i kastrullen. Ta ur stjärnanisen. 2 stjärnanis. 2 stjärnanis 1 nypa saffran

Ljummen lax Latino style

Koka upp vattnet med Touch of Taste fiskfond, vitvinsvinägern och samtliga kryddor i en kastrull. 3 msk Touch of Taste Fiskfond. 3 st stjärnanis

Marulkfilé med lufttorkad skinka

fiskfond, ej koncentrat. stjärnanis. 1. Sätt ugnen på 50 grader. 2. Lägg ut 4 skivor av skinkan på en skärbräda, lägg fiskfilén på skinkan, salta, rulla ihop

Julig fiskgryta

Häll i fond, vin, grädde, Flytande Crème Fraiche, stjärnanis och saffran. 2 msk fiskfond. 5 stjärnanis. Finhacka löken och vitlöken

Skaldjurssoppa med kräftstjärtar

Häll på fiskfond (eller hönsbuljong) och låt stå och småkoka under lock 40-50 minuter. 1 hel stjärnanis. 1 1/2-2 liter fiskfond (eller hönsbuljong)