fiskfond. Servera laxen med kokt potatis och lite smörstekta sockerärtor. I fredags var jag ledig och hade en skön dag hemma i köket med förberedelser inför kvällens tjejemiddag
Strimla och skölj purjolöken och halvera sockerärtorna. Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. Tillsätt sockerärtor och purjolök när 1 min återstår av koktiden på fisken. 2 msk Fiskfond Buljong
Toppa fisken med dem och sockerärtorna. 1150 g sockerärtor. 11 msk fiskfond. 5 st purjolök 400 g torskfilé 400 g laxfilé smör 150 g sockerärtor 1 dl vitt vin 1 st finhackad schalottenlök 2 dl vatten 1 msk fiskfond 2 dl vispgrädde 1. 1Ansa sockerärtorna
Häll i fiskfond och vin och koka ner tills cirka hälften återstår. Servera gärna med någon grön grönsak, såsom sockerärtor, haricots verts eller liknande
Strimla och skölj purjolöken och halvera sockerärtorna. Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. Tillsätt sockerärtor och purjolök när 1 min återstår av koktiden på fisken
När fiskfonden är klar, sätt tillbaka den varm platta och låt koka upp igen. Lägg sedan i tomatbitar samt sockerärtor tillsammans med musslor och låt det hela få ett snabbt uppkok så musslorna öppnar sig
Puttra sakta och lägg sedan i av fisken, grönsakerna och sockerärtorna. Fiskgryta med smak av Asien 4Â port 200 g färska räkor med skal 200 g färsk lax 200 g bleka eller annan vit fiskfilé 2 msk rapsolja 2 st färska lökar med blast 1 gul paprika 1 röd paprika 75 g sockerärtor 1 brk kokosmjölk 1/2 lime skal och saft 2 msk fisksås 2 msk fiskfond 1. 75 g sockerärtor. 2 msk fiskfond
Ingredienser fiskfond. 1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Häll i fiskfond och vin och koka ner tills hälften återstår. Servera på en bädd av haricots vertes, sockerärtor eller någon annan grönsak, toppa med några kvistar persilja och ett gott hemgjort potatismos därtill