Fiskfond sockerärtor recept

Louise johanssons sandefjordsgryta

Louise johanssons sandefjordsgryta

Ingredienser Sandefjordsgryta 500 gram fisk , blandad 0,5 st purjolök(ar) 250 gram sockerärtor , tinade 2 dl vitt vin 2 dl grädde 1,5 dl crème fraiche 2 dl vatten 2 msk fiskfond 1 salt 1 cayennepeppar 1 burk(ar) kräftstjärtar 1 dl dill 0,5 st Citron , saft Köp receptet Näringsvärde Kcal
Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Strimla och skölj purjolöken och halvera sockerärtorna. Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. Tillsätt sockerärtor och purjolök när 1 min återstår av koktiden på fisken. 2 msk Fiskfond Buljong

Laxfärserad Rödtunga

hacka lite lök som fräses upp med smör häll på vitt torrt vin  koka ihop med grädde och god fiskfond
Asiatisk Fiskgryta

Asiatisk Fiskgryta

Häll i kokosmjölk, vatten, fiskfond, fisksås, tamarisoja, limejuice och låt sjuda. Strimla morot och lägg ner tillsammans med sockerärtor
Fiskgratäng LCHF

Fiskgratäng LCHF

Dela broccoli, skölj purjolök och sockerärtor och skiva i mindre bitar. 1 ask sockerärtor. 2 msk fiskfond alt. 1 ask sockerärtor. 2 msk fiskfond alt
Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

Häll i vin, grädde och fiskfond. Sockerärtor. Häll i vin, grädde och fiskfond. Strimla sockerärtor. 2 msk fiskfond. 2 msk fiskfond
Lyxig kräftpasta

Lyxig kräftpasta

Koka upp fiskfond, crème fraiche och vin. Gör så här. Häll bort spadet från kräftstjärtarna och låt dem rinna av väl
Lax- och kräftfylld rödspättafilé

Lax- och kräftfylld rödspättafilé

6 1 kg potatis 400 g laxfilè (utan skinn och ben) 1 tsk salt 1 ägg 2 dl vispgrädde 1 burk kräftstjärtar i lake (à 390 g) 1 1/2 krm kajennpeppar 16 rödspättafiléer 2 dl vitt vin eller vatten 1 purjolök 200 g färska sockerärtor 1 msk olivolja peppar Sås 2 dl vatten 2 msk konc fiskfond 2 dl lätt crème fraiche 1 dl hackad dill salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Parmesangratinerad fiskgryta

Parmesangratinerad fiskgryta

Toppa fisken med dem och sockerärtorna. 1150 g sockerärtor. 11 msk fiskfond. 5 st purjolök 400 g torskfilé 400 g laxfilé smör 150 g sockerärtor 1 dl vitt vin 1 st finhackad schalottenlök 2 dl vatten 1 msk fiskfond 2 dl vispgrädde 1. 1Ansa sockerärtorna
Fisksoppa

Fisksoppa

Strimla och skölj purjolöken och halvera sockerärtorna. Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. Tillsätt sockerärtor och purjolök när 1 min återstår av koktiden på fisken
Fransk fiskgryta med aioli

Fransk fiskgryta med aioli

När fiskfonden är klar, sätt tillbaka den varm platta och låt koka upp igen. Lägg sedan i tomatbitar samt sockerärtor tillsammans med musslor och låt det hela få ett snabbt uppkok så musslorna öppnar sig
Färsk fiskgryta till fredagen

Färsk fiskgryta till fredagen

Puttra sakta och lägg sedan i av fisken, grönsakerna och sockerärtorna. Fiskgryta med smak av Asien 4  port 200 g färska räkor med skal 200 g färsk lax 200 g bleka eller annan vit fiskfilé 2 msk rapsolja 2 st färska lökar med blast 1 gul paprika 1 röd paprika 75 g sockerärtor 1 brk kokosmjölk 1/2 lime skal och saft 2 msk fisksås 2 msk fiskfond 1. 75 g sockerärtor. 2 msk fiskfond
Fylld sjötunga med smak av champagne

Fylld sjötunga med smak av champagne

Häll i fiskfond tillsammans med kräftskalen. Dela kräftstjärtarna på längden och smörstek tillsammans med sockerärtor och tunt skivad purjolök
Smörstekt gös med vitvinsås och kantareller

Smörstekt gös med vitvinsås och kantareller

Ingredienser fiskfond. 1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Västerbottenostgratinerad rödtunga

Västerbottenostgratinerad rödtunga

Häll i fiskfond och vin och koka ner tills hälften återstår. Servera på en bädd av haricots vertes, sockerärtor eller någon annan grönsak, toppa med några kvistar persilja och ett gott hemgjort potatismos därtill