fiskfond. Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor. Häll gräddblandningen över rotfrukterna. Sätt in i ugnen ca 40 minuter, tills rotfrukterna är mjuka
Koka upp vatten, fiskfond och kryddor. 400 g torsk (går bra med fryst) · 2 morötter · 3 palsternackor · 2 potatisar · 1/2 purjolök · 3 msk fiskfond · 1 l vatten · 2,5 dl grädde · 1 sk gurkmeja · 1 msk nora (mald spansk mild chili) · Dill · Chiliflakes. Lägg ner rotfrukterna och låt koka ca 5 minuter. 3 msk fiskfond
Blanda grädde, aceto balsamico och fiskfond i en tjockbottnad kastrull. 2 msk fiskfond. Ugn 200 grader. Blanda de soltorkade tomaterna, basilikan, vitlöken och parmesanosten till en röra
Ansa fänkål och skala rotfrukter. Fräs fänkål, rotfrukter och lök i smör 2-3 minuter. 500 g rotfrukter t ex morot, persiljerot, selleri, potatis. 2 msk koncentrerad skaldjursfond eller hummerfond eller ersätt vattnet med hemkokt skaldjur-, hummer- eller fiskfond
En god fisksoppa som blir ännu godare om man tar sig tid att göra en egen fiskfond. Hacka rotfrukter (morötter, rotselleri mm) fint, låt fräsa i en stor gryta tillsammans med lite olivolja
Fräs grönsaker och rotfrukter i olivolja tillsammans med saffran och franska örter. Koka upp och låt sjuda tills grönsaker och rotfrukter är färdiga men fortfarande är ”al dente”
Tillsätt krossade tomater, pressad apelsin, fiskfond, vin och vatten. Fräs grönsaker och rotfrukter i olivolja tillsammans med saffran och franska örter
Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Ca 1,5 liter fiskbuljong (på tre buljongtärningar + 1,5 liter vatten eller fiskfond). 4 potatisar Ca 1,5 liter fiskbuljong (på tre buljongtärningar + 1,5 liter vatten eller fiskfond)
Tillsätt krossade tomater, pressad apelsin, fiskfond, vin och vatten. Fräs grönsaker och rotfrukter i olivolja tillsammans med saffran och franska örter
Slå på det vita vinet och fiskfonden. Lägg sedan i rotfrukterna och fräs i ytterligare någon minut. Slå i en klick smör, när vätskan från svampen dunstat, och de fint tärnade rotfrukterna