Fiskfond rotfrukter recept

Torskbiff med grovmosade vita rotfrukter, citronpicklade grönsaker och skummig dillsås

Torskbiff med grovmosade vita rotfrukter, citronpicklade grönsaker och skummig dillsås

Grovmosade vita rotfrukter. Skala rotfrukterna och koka dem mjuka i saltat vatten. 12,5 dl fiskfond (2 msk koncentrat och 2 dl vatten). 1Grovmosade vita rotfrukter400 g jordärtskocka 300 g palsternacka salt 1 msk smör, normalsaltat. 1Skummig dillsås1 bananschalottenlök smör (till stekning) 2 stjälk dill 4 vitpepparkorn 1,5 dl vitt vin, torrt 2,5 dl fiskfond (2 msk koncentrat och 2 dl vatten) 2,5 dl vispgrädde 0,5 dl crème fraîche 60 g dill 20 g bladspenat salt
Torskgryta med ägghack

Torskgryta med ägghack

fiskfond. Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor. Häll gräddblandningen över rotfrukterna. Sätt in i ugnen ca 40 minuter, tills rotfrukterna är mjuka
Fisksoppa…

Fisksoppa…

Den silade fonden tillsattes till grönsaksfräset tillsammans med ytterligare fiskfond som jag hade i frysen
Fisksoppa

Fisksoppa

Koka upp vatten, fiskfond och kryddor. 400 g torsk (går bra med fryst) · 2 morötter · 3 palsternackor · 2 potatisar · 1/2 purjolök · 3 msk fiskfond · 1 l vatten · 2,5 dl grädde · 1 sk gurkmeja · 1 msk nora (mald spansk mild chili) · Dill · Chiliflakes. Lägg ner rotfrukterna och låt koka ca 5 minuter. 3 msk fiskfond
Serranolindad pangasiusfilé med balsamicosås

Serranolindad pangasiusfilé med balsamicosås

Blanda grädde, aceto balsamico och fiskfond i en tjockbottnad kastrull. 2 msk fiskfond. Ugn 200 grader. Blanda de soltorkade tomaterna, basilikan, vitlöken och parmesanosten till en röra
Skaldjursgryta med fisk

Skaldjursgryta med fisk

Ansa fänkål och skala rotfrukter. Fräs fänkål, rotfrukter och lök i smör 2-3 minuter. 500 g rotfrukter t ex morot, persiljerot, selleri, potatis. 2 msk koncentrerad skaldjursfond eller hummerfond eller ersätt vattnet med hemkokt skaldjur-, hummer- eller fiskfond
Lyxig Fisksoppa med Hummerstjärtar

Lyxig Fisksoppa med Hummerstjärtar

Tillsätt vatten, vinet, fiskfond, grönsaksbuljong, kyddpeppar, vitpepparkorn och låt koka upp. Lägg i rotfrukterna, blekselleri och löken
Fisksoppa

Fisksoppa

En god fisksoppa som blir ännu godare om man tar sig tid att göra en egen fiskfond.   Hacka rotfrukter (morötter, rotselleri mm) fint, låt fräsa i en stor gryta tillsammans med lite olivolja
Saffransdoftande fiskgryta, 4-6 port

Saffransdoftande fiskgryta, 4-6 port

Fräs grönsaker och rotfrukter i olivolja tillsammans med saffran och franska örter. Koka upp och låt sjuda tills grönsaker och rotfrukter är färdiga men fortfarande är ”al dente”
Fisksoppa med aioli & krutonger.

Fisksoppa med aioli & krutonger.

Skal alla rotfrukter & skär dem i grova kuber. Tillsätt lök, rotfrukter, stjärnanis & fänkål. Ca 3 msk fiskfond
Fisksoppa med smak av saffran

Fisksoppa med smak av saffran

Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Ca 1,5 liter fiskbuljong (på tre buljongtärningar + 1,5 liter vatten eller fiskfond). 4 potatisar Ca 1,5 liter fiskbuljong (på tre buljongtärningar + 1,5 liter vatten eller fiskfond)
Torskrygg med skogssvamp

Torskrygg med skogssvamp

Slå på det vita vinet och fiskfonden. Lägg sedan i rotfrukterna och fräs i ytterligare någon minut. Slå i en klick smör, när vätskan från svampen dunstat, och de fint tärnade rotfrukterna