Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp. Krämigheten hade säkert mycket att göra med den där överblivna Philadelphiaosten som behövde komma till användning, prickarna hade garanterat med den ansenliga mängden dill och citronskal som vi är generösa med (fullständigt galna i)
Såsen rörde jag ihop av philadelphiaost, creme fraiche och fiskfond som jag slog över formen. Lax är tacksamt att laga då den är väldigt lätt att variera och så smidigt att alltid ha några filéer i frysen
2 msk fiskfond. 100 g philadelphiaost. Jag köpte färsk torskrygg som jag kryddade med salt och peppar. Stekte torsken hastigt i smör så den fick fin färg
Istället för fiskresterna kan antagligen en fiskfond eller -buljong användas. Sagt och gjort, jag hällde grädde i en liten kastrull, Philadelphiaost och så i med laxbitarna, lite citronpeppar och lite salt
Under tiden smakar du upp soppan med philadelphia, salt, peppar och ev en skvätt konc fiskfond. 1 msk konc fiskfond. 100 g philadelphiaost. 1 msk konc fiskfond. 100 g philadelphiaost
Fiskfond. Philadelphiaost. Tillsätt fiskfond, salt, peppar och dill. gram Philadelphiaost. msk Fiskfond. Måste nästan säga att vi verkligen älskar lax, i alla olika former
och ev några droppar fiskfond och några droppar citron. *Blanda ihop med en handvisp ca 1dl grädde, 2-3msk philadelphiaost, 1ägg. ca 1dl grädde, 2-3msk philadelphiaost, 1ägg
Jag serverar det med milt valnötsbröd och philadelphiaost på. 5 dl grädde3 dl mjölk1 fiskbuljongtärning2 msk fiskfond/hummerfond1 tsk fiskkrydda med kräftsmak2 laxfiléer3 torskfiléerdillFinhacka lök och purjolök. 2 msk fiskfond/hummerfond