Om det hade varit en festvariant hade jag köpt fin fiskfond på hallen och satsat på några lyxiga skaldjur, men nu ville jag laga den bästa vardagsvarianten på sådant som fanns hemma eller lättåtkomligt på den vanliga mataffären
Blanda ner paprikan, tillsätt grädde vitt vin, curry och fiskfond. Veckans fisk är en torskrygg som serveras med en färgstark paprikasås och saltad gurka
Kärna ur paprikan och grovhacka. 1 gul paprika. 3 msk hummerfond ( funkar med fiskfond alt skaldjursfond med). 1 gul paprika. 1 paket finkrossade tomater ca 400 ml 3 msk hummerfond ( funkar med fiskfond alt skaldjursfond med)
1 l fiskfond (jag hade två du chef fiskfond och 1 liter vatten). 1 gul paprika (finhackad). 1 röd paprika (finhackad). 1 l fiskfond (jag hade två du chef fiskfond och 1 liter vatten). 1 gul paprika (finhackad). 1 röd paprika (finhackad)
Fräs löken och paprikan i oljan, tillsätt vitlöken, rosmarinen och tomatpurén. 400g Stora vita bönor, (bianchi di spagna)1st Gul lök, finhackad2st Vitlöksklyftor, mosade1/2st Orange paprika, grovt hackad1msk Rosmarin, mortlad1msk Tomatpuré1dl Vitt vin400g Krossade tomater med chili1msk Fiskfond, koncentrerad från flytande1msk Strösocker1msk Balsamicovinäger1msk Limesaft1msk Pepprig olivolja1dl Haricotes vertes, skuren i ca 1cm bitarSalt & peppar från kvarnVästerbotten/basilikacreme
-) Denna gången hade jag vanlig gul lök, vitlök, purjolök och fänkål men det går ju givetvis att använda andra grönsaker också tex paprika och morot, broccoli osv
Sedan slog jag på fiskfond samt musselfonden. Blekselleri, paprika och färsk chili åkte även det ner. I fredags bjöd vi in våra goa grannar, deras stora dotter hade önskt musslor hemma så då bestämde jag mig snabbt för att göra en fisk och skaldjussoppa
Skölj, dela, kärna ur och skär paprikan i bitar, cirka 1 x 1 centimeter. 1 röd paprika. 2 msk fiskfond. Koka det svarta riset enligt anvisning på förpackningen
Tillsätt fiskfond, tomatpuré, krossade tomater, socker och purjolök. Skär paprikorna i bitar och tillsätt till grytan tillsammans med paprikapulver, spiskummin, koriander och chiliflakes
Fiskgryta med smak av Asien 4Â port 200 g färska räkor med skal 200 g färsk lax 200 g bleka eller annan vit fiskfilé 2 msk rapsolja 2 st färska lökar med blast 1 gul paprika 1 röd paprika 75 g sockerärtor 1 brk kokosmjölk 1/2 lime skal och saft 2 msk fisksås 2 msk fiskfond 1. 1 gul paprika. 1 röd paprika. 2 msk fiskfond