Lägg dem på skivorna av den kallrökta laxen, strö över ost och rulla samman och lägg i en ugnsform. Festlig lax med västerbottenost4 port300 g färsk lax200 g kallrökt lax2 dl riven VästerbottenostSalt, svartpeppar2 dl vispgrädde2 tsk fiskfond/2 smulade fiskbuljongtärningar2 msk Maizena redning, ljusa såserGarnering
Blanda fiskfond i vinet. Skär en ficka i varje laxfilé och fyll den med ost. 1 dl vitt mtl vin (har du annat vin så kan du minska mängden lite)1 msk fiskfond2 dl creme fraicheen stor klick smörKlippt gräslökSmaka av med örtsalt och vitpepparGör så här
Dra från värmen och tillsätt parmesanost. 11 msk fiskfond. 5 dl riven parmesanost. 5 st purjolök 400 g torskfilé 400 g laxfilé smör 150 g sockerärtor 1 dl vitt vin 1 st finhackad schalottenlök 2 dl vatten 1 msk fiskfond 2 dl vispgrädde 1. 5 dl riven parmesanost 0. Gratinera strax under ugnens mitt i 15–17 minuter eller tills sås och ost fått fin färg. 1Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna
riven ost. Häll över riven ost. riven ost. 1/2 msk fiskfond. Inget fancy på något sätt, men enkel vardagsmat som du dessutom kan förbereda kvällen innan
Lägg på riven ost på laxskivorna och rulla sedan ihop dem. Häll sedan i grädde, fiskfond och vatten och låt det koka ihop i ca 5 min. 150 g västerbottenost. 1 msk fiskfond