Fiskfond mango recept

Caroline i köket

Caroline i köket

11 mango. 165 g späd sallad, t ex röd mangold eller babyspenat. 12 msk fiskfond. 1 burk kokosgrädde, 400 ml
Currykokoslax

Currykokoslax

Kärna ur och finhacka chilin, Skala och skär mangon i små bitar. Fräs upp curry, chili och mango i olja

Nu är köket klart…åtminstone nästan..

Det är också gott att blanda med mango. Tillsätt fiskfond eller fiskbuljongtärningar och en burk creme fraiche samt 2 klyftor finhackad vitlök, en finhackad röd chili, timjan och ett par lagerblad.   Koka ca 15 minuter och smaka av med salt och fiskfond. Tillsätt fiskfond eller fiskbuljongtärningar och en burk creme fraiche samt 2 klyftor finhackad vitlök, en finhackad röd chili, timjan och ett par lagerblad. Koka ca 15 minuter och smaka av med salt och fiskfond
En väldigt konstig fisk

En väldigt konstig fisk

Häll grädde, fiskfond och vatten i pannan. Smaka av med salt, peppar och mango chutney. 1 msk fiskfondkoncentrat. 1 tsk mango chutney. 1 msk fiskfondkoncentrat. 1 tsk mango chutney
LAXGRYTA MED MANGO CHUTNEY

LAXGRYTA MED MANGO CHUTNEY

Koka upp grädde, fiskfond och mango chutney i en kastrull. Här i en härlig sås med mango chutney. 4 pers500 g laxfilé3 morötter150 g haricot vers2 dl grädde1 msk fiskfond2 msk mango chutneysaltpepparGÖR SÅ HÄR

Kalorisnålt matschema

Mangokeso. Servera keso toppad med passionsfrukt och mangon. 1 dl tinad fryst mango. 1 msk fiskfond. 1 dl tinad fryst mango. 1 msk fiskfond
Fisk à la Thai med wokade grönsaker

Fisk à la Thai med wokade grönsaker

 Fisk à la Thai med wokade grönsaker4 portioner 500 g wokgrönsaker400 g torskfilé1 burk kokosmjölk1 lime, juice2 tsk sambal oelek1 msk koncentrerad fiskfond1mangoSaltPeppar Till serveringNudlar Gör så härWoka grönsakerna i het pannaSalta och peppra grönsakernaSkär fisken i bitar och lägg dem över grönsakernaBlanda kokosmjölk med limejuice, sambal oelek och fondHäll såsen i pannan och låt puttra i 8-10 minuterTärna mangon och strö den över fisken  Lax med Asian style. 1 msk koncentrerad fiskfond. 1 mango
Fiskgryta Hawaii

Fiskgryta Hawaii

fiskfond och lime. Rör ner mangochutney och paprikakrydda. 1 msk fiskfond. 2 msk mangochutney. 2 msk mango/curry-krydda (Santa Maria)

Monstermiddag i bokklubben

Nu kan man såklart jaga rätt på en massa fiskrens och koka sin egen buljong, men eftersom jag ville slippa det mecket köpte jag proffskokt fryst fiskfond när jag åkte förbi Östermalmahallen häromdagen
Laxgryta med mangochutney och couscous

Laxgryta med mangochutney och couscous

Blanda matlagningsgrädde, fonden och mango chutney i en kastrull, koka upp. 700 g laxfilé3 morötter150 g haricot verts2 dl matlagningsgrädde1 msk fiskfond2 msk mango chutney2 msk dillsalt och pepparBörja med att dela laxen i kuber
Tonfiskbiffar med morot och zeggs

Tonfiskbiffar med morot och zeggs

Blanda i morot och mango chutney. 1 tsk fiskfond. 1 tsk Sweet Relish / Mango chutney/ Ajvar Relish (eller liknande som är sötstarkt). 1 tsk fiskfond. 1 tsk Sweet Relish / Mango chutney/ Ajvar Relish (eller liknande som är sötstarkt)

Laxbiffar - barnens favorit

(Gillar du inte ingefära kan du utesluta det och istället välja exempelvis en stor sked mango shutney och riven och pressad limefrukt

Currystuvad fisk med mango

Tillsätt mango chutney, sambal oelek och fiskfond. Strö över tärnad mango. 2 msk mango chutney. 1 ½ msk fiskfond. 1 mango

Currykokoslax

Fräs upp curry, chili och mango i olja. 4 mango i småbitar. 1 msk fiskfond. Sås. Tillsätt fond, kokosmjölk och honung