Fiskfond lök recept

Fiskfond på lax

Fiskfond på lax

Till fonden använde jag lite vitt vin, en fänkål, två morötter, en gul lök, två vitlöksklyftor, lagerblad, timjan, dill, vitpeppar, vatten och skrovet från en lax, jag använde inte huvudet
Charlys fiskfond

Charlys fiskfond

5 dl 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1/2 selleristjälk 250 g räkskal 2 msk rapsolja 1 kg ben från mager fisk (gärna med huvudet kvar) 1 l vatten 3 cm färsk skalad ingefära 15 korianderstjälkar Lägg till i inköpslistan
Ugnsbakad kolja och lök med brynt smörgräddsås

Ugnsbakad kolja och lök med brynt smörgräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kolja 1 st rödlök(ar) 1 tsk olivolja 500 gram koljafilé 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör Sås 25 gram smör 2,5 dl vispgrädde 1 msk fiskfond 0,5 kruka(or) persilja 0,5 st citron(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 500 gram potatis(ar) 1 krm salt 0,5 st blomkål Köp receptet Näringsvärde Kcal
Ugnsbakad kolja och lök med brynt smörgräddsås

Ugnsbakad kolja och lök med brynt smörgräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kolja 1 st rödlök(ar) 1 tsk olivolja 500 gram koljafilé 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör Sås 25 gram smör 2,5 dl vispgrädde 1 msk fiskfond 0,5 kruka(or) persilja 0,5 st citron(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 500 gram potatis(ar) 1 krm salt 0,5 st blomkål Köp receptet Näringsvärde Kcal
Koja i vitt vin med svart trumpetsvamp,lök och morot

Koja i vitt vin med svart trumpetsvamp,lök och morot

(först i tunna stavar och sedan i tärningar)Fräs lök och morot i smör eller olja. ett paket kolja filé3 dl vitt vinen moroten gul lök1,5 dl grädde2 msk fiskfond, hummerfond eller en tärning fiskbuljongen näve svart trumpetsvamp,torkadsalt,pepparett färskt broccolihuvud eller 3 nävar fryst5 stora potatisarFinhacka löken och skär moroten i små tärningar. 2 msk fiskfond
Torskrygg med pepparrotscréme, körvelfrästa champinjoner och vitvinssås

Torskrygg med pepparrotscréme, körvelfrästa champinjoner och vitvinssås

Kvarta champinjonerna och hacka löken. 2 port ca 300-350 gr torskrygg 1 dl riven pepparrot 1 dl creme fraiche 1 msk pressad citron 6 champinjoner 1 schalottenlök 1 dl hackad körvel, färsk smör till stekning 2 dl vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 1 dl vatten 2 dl grädde Börja med pepparrotscremen. 1 schalottenlök. 2 msk koncentrerad fiskfond
fisk och räksoppa

fisk och räksoppa

Skala löken, skiva tunt. Finhacka vitlöken. 1 stor gul lök. 3 vitlöksklyftor. 3 msk hummerfond ( funkar med fiskfond alt skaldjursfond med). 1/2 zucchini 1 stor gul lök. 3 vitlöksklyftor 1 röd chilipeppar alt 1 msk chiliflakes. 1 paket finkrossade tomater ca 400 ml 3 msk hummerfond ( funkar med fiskfond alt skaldjursfond med)
Saffransdoftande fisksoppa med enkel aioli

Saffransdoftande fisksoppa med enkel aioli

½ purjolök. Börja med att hacka lökarna och skiva fänkålen. Pressa ner vitlöken, krydda med timjan, salt och peppar och ringla över lite tomatpuré
Lax med tomatsås

Lax med tomatsås

Börja med att skiva all lök och stek den mjuk i stekpanna. Ta en ugnsfast form och fördela den stekta löken i botten
Paella Valencia – festmat för många

Paella Valencia – festmat för många

Jag använder mig av två flaskor hummerfond, två flaskor fiskfond och en flaska skaldjursfond. Efter avsmakningen av de första chili- och vitlöksfrästa skaldjuren var jag säker
En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

Fräs löken och moroten i smör tills löken blivit mjuk. Mixa även päronet och vitlöken. Potatisgratäng med vitlök och västerbottenost
Kyckling sweet and sour

Kyckling sweet and sour

Woka på hög värme vitlök och kyckling till kycklingen är genomstekt. Tillsätt gurka, ananas, lök och chili
Skaldjursgratäng.

Skaldjursgratäng.

Koka riset med fiskfond/buljongtärning. Strimla löken och fräs blank och smidig med spenat utan att den tar färg
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

Sjud fisken dubbelvikt i vin och fiskfond tillsammans med lite lök. Ingredienser (6 - 8 portioner)800 gram Sjötunga2 dl vitt vin (torrt)0,5 dl vattenen halv gul lök3-4 msk flytande fiskfond 1 msk saft av pressad citron30 gram smör4-5 dl vispgrädde50 gram smörSalt & Vitpeppar1 krm CayennepepparPommes Duchesse12 stycken medelstora mjöliga potatisar75-100 gram smör2 äggulorSalt & VitpepparGarnering500 gram skalade räkor10 skogschampinjonhattarGör så här1. 3-4 msk flytande fiskfond