Fiskfond kolja recept

Ugnsbakad kolja och lök med brynt smörgräddsås

Ugnsbakad kolja och lök med brynt smörgräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kolja 1 st rödlök(ar) 1 tsk olivolja 500 gram koljafilé 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör Sås 25 gram smör 2,5 dl vispgrädde 1 msk fiskfond 0,5 kruka(or) persilja 0,5 st citron(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 500 gram potatis(ar) 1 krm salt 0,5 st blomkål Köp receptet Näringsvärde Kcal
Kolja i vitvinsås med stekta grönsaker

Kolja i vitvinsås med stekta grönsaker

Kolja,torsk eller annan fisk1,5 dl vitt vin1 dl grädde1 dl vattenen fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfonden halv auberginen röd löken squashredning2 msk vetemjöl eller maizena4 msk vattenSkär aubergine, lök och squash i mindre bitar. 2 msk fiskfond
Ugnsbakad kolja och lök med brynt smörgräddsås

Ugnsbakad kolja och lök med brynt smörgräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kolja 1 st rödlök(ar) 1 tsk olivolja 500 gram koljafilé 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör Sås 25 gram smör 2,5 dl vispgrädde 1 msk fiskfond 0,5 kruka(or) persilja 0,5 st citron(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 500 gram potatis(ar) 1 krm salt 0,5 st blomkål Köp receptet Näringsvärde Kcal
Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor

Jag använde mig av rödspätta, använder man sig av någon annan kraftigare fisk som torsk eller kolja behöver man köra fisken en stund i ugnen ca 10-12 min innan man häller på stuvningen. 1 msk fiskfond. 1 msk fiskfond
Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Skär fisken (använd gärna en blandning av både lax och kolja) i grytbitar om 2 centimeter. Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. 2 msk Fiskfond Buljong
Morbergska fisksoppan med saffran

Morbergska fisksoppan med saffran

Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja). 0,5 l fiskfond eller hummerfond. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vitt vin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor
Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

4 Tomatrisotto 2 msk konc fiskfond 7 dl vatten 1/2 gul lök 2 1/2 dl risottoris t ex avorio 1 msk tomatpuré 2 msk olivolja 2 dl vitt vin 2 dl riven parmesanost 1 dl strimlade torkade tomater 1/2 msk finrivet citronskal 2 msk plockad färsk timjan eller torkad (2 msk färsk timjan motsvarar 1/2 tsk torkad) 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Kolja ca 400 g koljafilé 3/4 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 2 msk smör Till servering ruccola Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Nostalgi - Fisk med mandel

Nostalgi - Fisk med mandel

grönsaksfond (de färdiga fiskfonderna är inte goda. Jag gör i vilket fall min mandelfisk på fiskfilé av fast vit fisk, typ torsk eller kolja
Fransk fiskgryta

Fransk fiskgryta

400 gram kolja. 4-5 msk fiskfond. [Foto. Diana Dontsova]. Med tanke på att jag just nu befinner mig just i Frankrike tänkte jag att det kunde passa med ett franskinspirerat recept
Fisksoppa med saffransaioli

Fisksoppa med saffransaioli

Tillsätt vin, vatten och koncentrerad fiskfond. 13 msk koncentrerad fiskfond. 1500 g benfri vit fiskfilé, till exempel torsk, kolja eller gös
Svensk fisksoppa med rouille

Svensk fisksoppa med rouille

Tillsätt fiskfond och grädde och låt koka upp. 3 dl fiskfond (ej koncentrerad). 400 g kummel, kolja eller torsk
Svensk fisksoppa med rouille

Svensk fisksoppa med rouille

Tillsätt fiskfond och grädde och låt koka upp. 3 dl fiskfond (ej koncentrerad). 400 g kummel, kolja eller torsk
Fisk- och skaldjursbiffar med mango- och habanerosalsa

Fisk- och skaldjursbiffar med mango- och habanerosalsa

Koljan delar jag i mindre bitar. 300 g färsk kolja eller torsk. 2 msk koncentrerad fiskfond. Jag byter ut 1/3 av vattnet mot torrt vitt vin och tillsätter någon matsked av en koncentrerad fiskfond och lite finhackad lök. 300 g färsk kolja eller torsk. 2 msk koncentrerad fiskfond
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Låt puttra någon minut och häll sedan på fiskfonden. 8 dl fiskfond. ca 600 g fisk, ex hälleflundra, lax, kolja. 8 dl fiskfond
Fisksoppa med aioli & krutonger.

Fisksoppa med aioli & krutonger.

500 gram färsk fisk (jag använde lax, kolja & torsk. Ca 3 msk fiskfond. Fisks- & skaldjurssoppa med krutonger & aioli