Jag använde mig av rödspätta, använder man sig av någon annan kraftigare fisk som torsk eller kolja behöver man köra fisken en stund i ugnen ca 10-12 min innan man häller på stuvningen. 1 msk fiskfond. 1 msk fiskfond
Skär fisken (använd gärna en blandning av både lax och kolja) i grytbitar om 2 centimeter. Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. 2 msk Fiskfond Buljong
Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja). 0,5 l fiskfond eller hummerfond. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vitt vin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor
400 gram kolja. 4-5 msk fiskfond. [Foto. Diana Dontsova]. Med tanke på att jag just nu befinner mig just i Frankrike tänkte jag att det kunde passa med ett franskinspirerat recept
Koljan delar jag i mindre bitar. 300 g färsk kolja eller torsk. 2 msk koncentrerad fiskfond. Jag byter ut 1/3 av vattnet mot torrt vitt vin och tillsätter någon matsked av en koncentrerad fiskfond och lite finhackad lök. 300 g färsk kolja eller torsk. 2 msk koncentrerad fiskfond
Låt det sjuda på medelstark värme och smaksätt med fiskfond, harissa eller sambal för styrka, lite sweet chilisås för att runda av det hela och lite koriander för att få upp fräschören