Fiskfond ingefära recept

Charlys fiskfond

Charlys fiskfond

5 dl 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1/2 selleristjälk 250 g räkskal 2 msk rapsolja 1 kg ben från mager fisk (gärna med huvudet kvar) 1 l vatten 3 cm färsk skalad ingefära 15 korianderstjälkar Lägg till i inköpslistan
Saffransdoftande fiskgryta med varm baguette

Saffransdoftande fiskgryta med varm baguette

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fiskgryta 1 st gul lök(ar) 1 st salt 2 tsk honung 1 förpackning krossade tomater 2 msk lantbuljong , eller fiskfond, mjölkfri vid behov 1 l vatten 2 msk tomatpuré 0,5 tsk chiliflakes 1 paket saffran 2 msk olivolja 1 st fänkål 200 gram morötter 400 gram potatis(ar) 1 msk ingefära , färsk riven 3 st vitlöksklyfta(or) 500 gram laxfilé , tinad 0,5 kruka(or) persilja 0 st svartpeppar Tillbehör 1 förpackning bröd , mjölkfritt vid behov Köp receptet Näringsvärde Kcal

Fiskgratäng med krabbkött

En av mina favoriter är faktiskt färsk ingefära i tunna skivor. 2 msk fiskfond. 2 msk fiskfond. Femte dagen i Toppits-utmaningen och vi bestämde oss för att göra en fiskgratäng med krabbkött
Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Fond10 dl fiskfond (från flaska utspädd enligt anvisning på flaskan) 2 dl vitt vin 2 stjärnanis 2 tsk fänkålsfrö 2 röda chilifrukter, torkad och riven i bitar utan stjälk och kärnor 2 skiva färsk ingefära
Fiskgryta med hetta och fänkål

Fiskgryta med hetta och fänkål

Tillsätt även burktomaterna samt fiskfond och en aning vatten. Den får sin härliga smak från fänkål – både färsk i strimlor och frön – och en aning chili och ingefära samt den oslagbara franska torra Vermouthen Noilly Prat som du för övrigt har god nytta av i skafferiet till risotto, pastasåser, gräddsås till fisk och för den perfekta béarnaisen
Thaiköttbullar

Thaiköttbullar

1 msk fiskfond. 1½ msk finriven ingefära. Blanda alla ingredienser utom färsen. Låt stå och svälla minst en kvart
Stolt syster och en fin fisk

Stolt syster och en fin fisk

Ingefära, citron och supergreens måtte väl få mig på rätt köl. * 1 msk fiskfond. 1 msk fiskfond. Idag är jag stolt
Fisk- och skaldjursbiffar med mango- och habanerosalsa

Fisk- och skaldjursbiffar med mango- och habanerosalsa

1 msk finriven ingefära. 2 msk koncentrerad fiskfond. Jag byter ut 1/3 av vattnet mot torrt vitt vin och tillsätter någon matsked av en koncentrerad fiskfond och lite finhackad lök. 1 msk finriven ingefära. 2 msk koncentrerad fiskfond

Kolja i kryddig kokos- och limegryta

Skala och riv ingefära och vitlök. Hetta upp oljan i en gryta och fräs ingefära, vitlök, schalottenlök, chili och gurkmeja på hög värme under omrörning i ca 1 minut. 1 msk lantbuljong , eller fiskfond. 1 msk ingefära, riven
Caroline i köket

Caroline i köket

12 msk grovt riven ingefära. 12 msk fiskfond. 1 burk kokosgrädde, 400 ml. 13 stora avokador. 12 msk pressad lime                
Currykokoslax

Currykokoslax

Strö över salt, peppar och ingefära. 1 msk fiskfond. 2 krm malen ingefära. Kärna ur och finhacka chilin, Skala och skär mangon i små bitar
Nudelsoppa med skreitorsk

Nudelsoppa med skreitorsk

Sätt på värmen och tillsätt vitlöken, ingefäran, schalottenlöken och chilin skuren på snedden. 2,5 liter god buljong (jag använde fiskfond blandad med grönsaksbuljong). 4-5 cm färsk ingefära, skalad, skivad och därefter skuren i strimlor. 4-5 cm färsk ingefära

Avslutning av Toppits-utmaningen

Ingefäran – frös vi in. Ingefära (3, 6, 8). 1 fl fiskfond (5). Ingefära (3, 6, 8). 1 fl fiskfond (5). Idag är det sista dagen med Toppits-utmaningen och Chrisse och jag har haft hur kul som helst med att få ihop veckans mat, utan att tillsätta andra saker
Recept: Nudelsoppa med lax, enkelt och snabbt.

Recept: Nudelsoppa med lax, enkelt och snabbt.

Sila buljongen och smaka av med fiskfond och ev. Ca 100 g “laxrens” utan skinn5 dl vatten5 cm purjolök, grovt hackad1 tsk ingefära, torkad1 krm vitpeppar1 msk citronsaft½ msk persilja, torkadFiskfond eller fiskbuljong efter smak1 tsk svart quinoa (mest för utseendet men ger också ett gott krisp)2 st knyten glasnudlarCa 250 g lax i tärningar (putsbitar)1 tsk hackad chili Gör så här. 1 tsk ingefära