5 dl 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1/2 selleristjälk 250 g räkskal 2 msk rapsolja 1 kg ben från mager fisk (gärna med huvudet kvar) 1 l vatten 3 cm färsk skalad ingefära 15 korianderstjälkar Lägg till i inköpslistan
En av mina favoriter är faktiskt färsk ingefära i tunna skivor. 2 msk fiskfond. 2 msk fiskfond. Femte dagen i Toppits-utmaningen och vi bestämde oss för att göra en fiskgratäng med krabbkött
Tillsätt även burktomaterna samt fiskfond och en aning vatten. Den får sin härliga smak från fänkål – både färsk i strimlor och frön – och en aning chili och ingefära samt den oslagbara franska torra Vermouthen Noilly Prat som du för övrigt har god nytta av i skafferiet till risotto, pastasåser, gräddsås till fisk och för den perfekta béarnaisen
1 msk finriven ingefära. 2 msk koncentrerad fiskfond. Jag byter ut 1/3 av vattnet mot torrt vitt vin och tillsätter någon matsked av en koncentrerad fiskfond och lite finhackad lök. 1 msk finriven ingefära. 2 msk koncentrerad fiskfond
Skala och riv ingefära och vitlök. Hetta upp oljan i en gryta och fräs ingefära, vitlök, schalottenlök, chili och gurkmeja på hög värme under omrörning i ca 1 minut. 1 msk lantbuljong , eller fiskfond. 1 msk ingefära, riven
Sätt på värmen och tillsätt vitlöken, ingefäran, schalottenlöken och chilin skuren på snedden. 2,5 liter god buljong (jag använde fiskfond blandad med grönsaksbuljong). 4-5 cm färsk ingefära, skalad, skivad och därefter skuren i strimlor. 4-5 cm färsk ingefära
Ingefäran – frös vi in. Ingefära (3, 6, 8). 1 fl fiskfond (5). Ingefära (3, 6, 8). 1 fl fiskfond (5). Idag är det sista dagen med Toppits-utmaningen och Chrisse och jag har haft hur kul som helst med att få ihop veckans mat, utan att tillsätta andra saker
Sila buljongen och smaka av med fiskfond och ev. Ca 100 g “laxrens” utan skinn5 dl vatten5 cm purjolök, grovt hackad1 tsk ingefära, torkad1 krm vitpeppar1 msk citronsaft½ msk persilja, torkadFiskfond eller fiskbuljong efter smak1 tsk svart quinoa (mest för utseendet men ger också ett gott krisp)2 st knyten glasnudlarCa 250 g lax i tärningar (putsbitar)1 tsk hackad chili Gör så här. 1 tsk ingefära