Fiskfond honung recept

Saffransdoftande fiskgryta med varm baguette

Saffransdoftande fiskgryta med varm baguette

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fiskgryta 1 st gul lök(ar) 1 st salt 2 tsk honung 1 förpackning krossade tomater 2 msk lantbuljong , eller fiskfond, mjölkfri vid behov 1 l vatten 2 msk tomatpuré 0,5 tsk chiliflakes 1 paket saffran 2 msk olivolja 1 st fänkål 200 gram morötter 400 gram potatis(ar) 1 msk ingefära , färsk riven 3 st vitlöksklyfta(or) 500 gram laxfilé , tinad 0,5 kruka(or) persilja 0 st svartpeppar Tillbehör 1 förpackning bröd , mjölkfritt vid behov Köp receptet Näringsvärde Kcal
Glutenfri fiskgratäng med färskost

Glutenfri fiskgratäng med färskost

Häll på grädde, vatten och fiskfond och låt koka i några minuter. Det går också bra att använda naturell färskost och smaksätta själv med en klick senap och honung eller experimentera dig fram med de smaker du själv gillar
Torskrygg med ugnsrostad spetskål

Torskrygg med ugnsrostad spetskål

Tillsätt fiskfond och grädde. lite honung. Ringla över lite olivolja och honung. 1 tsk koncentrerad fiskfond. 1 tsk koncentrerad fiskfond
Thaiköttbullar

Thaiköttbullar

Häll 3 dl mild yoghurt i en skål och rör i curypasta, honung och salt. 1 msk fiskfond. 2 msk flytande honung
Grön torsk i röd curry (mjölkfri)

Grön torsk i röd curry (mjölkfri)

Blanda currypasta, sirap, fisksås, fiskfond och kokosmjölk i en gryta. 1 tsk sirap (har du honung är det ännu bättre). 1 msk fiskfond. 1 tsk sirap (har du honung är det ännu bättre). 1 msk fiskfond
Mumsig laxspagetti

Mumsig laxspagetti

Stjälp i spagettin tillsammans med pastavattnet och fiskfonden. 1 msk flytande honung. 1 msk fiskfond. Använder du fryst lax så tina filéerna först
Caroline i köket

Caroline i köket

11 ½ tsk agavesirap eller flytande honung. 11 tsk flytande honung. 12 msk fiskfond. 1 burk kokosgrädde, 400 ml
Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Dillpesto30 g solroskärnor, skalade och rostade 3 dl dill, lätt packad, grovskuren 2 klyftor vitlök 1 dl olivolja 1 dl rapsolja 2 dl lagrad Minimunk (eller annan vällagrad hårdost) 2 msk vit balsamvinäger 2 msk honung. 1Fiskgryta1 kg kantareller 100 g rökt fläsk 2 schalottenlökar 1 fänkål 2 knipplökar 1 gul paprika (eller röd paprika) 2 klyftor vitlök 1 förp tomat, grovkrossade 4 dl musselfond 1 tsk thaicurrypulver 200 g vit fisk (t ex torsk i 2x2cm tärningar) 200 g röd fisk, 2x2cm tärningar (t ex lax) 200 g färska räkor, skalade 1 kg kokta musslor i skal (från buljongen) 8 färskpotatisar, kokta 1 msk fiskfond 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 1 dl vitt vin 1 kg kokta kräftor i skal 1 knippe krondill salt
Currykokoslax

Currykokoslax

Tillsätt fond, kokosmjölk och honung. 1 msk fiskfond. 1 tsk honung. Kärna ur och finhacka chilin, Skala och skär mangon i små bitar
3-rätters Nyårsmeny 2012

3-rätters Nyårsmeny 2012

  Förrätt Skaldjurspaté med romsås 6-8 portioner 150-200 g crabfish, urkramad1 dl dill, finhackad5 ägg5 dl grädde 0,5 dl smörgåskaviar2 krm salt1 krm vitpepparGarnering200 g räkor, skaladeCitronSalladTomatGurkaDillRomsås4 dl gräddfil2 dl crème fraiche4 msk röd stenbitsrom1 vitlöksklyfta, pressad1 krm salt1 krm vitpepparGör så härLägg bakplåtspapper i en avlång brödform, ca 1 literLägg crabfishen i botten av formen och strö över dillBlanda ägg, grädde, kaviar, salt och pepparHäll äggblandningen i formenGrädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 1 timmeBlanda alla ingredienser i romsåsen och ställ kallt fram till serveringGarnera den kalla patén och servera den kall med romsåsen   Varmrätt Ugnsbakad torskrygg med rödvinssås och rökt sidfläsk  4 portioner 600 g färsk torskrygg1 dl flytande fiskfond1,5 dl rödvin1 dl vatten3 cl Kinsesisk soya1 st charlottenlök100 g rökt sidfläskSaltPeppar Till serveringPressad potatisSallad  Gör så härHacka charlottenlöken till såsen fint Fräs löken mjuk med en klick smör i en kastrullSlå på rödvinet, fiskfonden och vattnetLåt det koka ihop i ca 10 minTillsätt soya och smaka av med salt och pepparRed ev av såsen med Maizena och avsluta med en klick smör för att "blanka av" såsen Smörj en ugnsfast form och lägg i torskryggenSalta och peppra torskenAnvänd stektermometer och ugnsbaka torsken i 150 gradertills den nått 56 grader i inner temperaturTa ut torsken och låt den vila ett par minuterTärna sidfläsk och fräs den knaprigt i en stekpannaSkär upp fisken i portionsbitar och lägg på tallrikServera med pressad potatis, sidfläsk, rödvinssås och en sallad  Efterrätt  Ugnsbakade päron med ädelost Toppa päronen med Honungsrostade valnötter1 dl valnötter1 msk honungGör så härRosta valnötterna försiktigt i en torr stekpannaTillsätt honungen och låt puttra i 5-6 minuterRör om då och dåHäll upp nötterna i en skål och låt svalna   Dryck Som dryck till förrätten passar ett torrt och fruktigt vin, t ex ett Riesling, som även går utmärkt att dricka till varmrätten