Häll på grädde, vatten och fiskfond och låt koka i några minuter. Det går också bra att använda naturell färskost och smaksätta själv med en klick senap och honung eller experimentera dig fram med de smaker du själv gillar
Blanda sedan ihop allt och smaka av med salt och honung. Honungen ska bara hjälpa mangon på traven, när man som jag inte fick tag på en helt mogen frukt
Blanda currypasta, sirap, fisksås, fiskfond och kokosmjölk i en gryta. 1 tsk sirap (har du honung är det ännu bättre). 1 msk fiskfond. 1 tsk sirap (har du honung är det ännu bättre). 1 msk fiskfond
Förrätt Skaldjurspaté med romsås 6-8 portioner 150-200 g crabfish, urkramad1 dl dill, finhackad5 ägg5 dl grädde 0,5 dl smörgåskaviar2 krm salt1 krm vitpepparGarnering200 g räkor, skaladeCitronSalladTomatGurkaDillRomsås4 dl gräddfil2 dl crème fraiche4 msk röd stenbitsrom1 vitlöksklyfta, pressad1 krm salt1 krm vitpepparGör så härLägg bakplåtspapper i en avlång brödform, ca 1 literLägg crabfishen i botten av formen och strö över dillBlanda ägg, grädde, kaviar, salt och pepparHäll äggblandningen i formenGrädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 1 timmeBlanda alla ingredienser i romsåsen och ställ kallt fram till serveringGarnera den kalla patén och servera den kall med romsåsen Varmrätt Ugnsbakad torskrygg med rödvinssås och rökt sidfläsk 4 portioner 600 g färsk torskrygg1 dl flytande fiskfond1,5 dl rödvin1 dl vatten3 cl Kinsesisk soya1 st charlottenlök100 g rökt sidfläskSaltPeppar Till serveringPressad potatisSallad Gör så härHacka charlottenlöken till såsen fint Fräs löken mjuk med en klick smör i en kastrullSlå på rödvinet, fiskfonden och vattnetLåt det koka ihop i ca 10 minTillsätt soya och smaka av med salt och pepparRed ev av såsen med Maizena och avsluta med en klick smör för att "blanka av" såsen Smörj en ugnsfast form och lägg i torskryggenSalta och peppra torskenAnvänd stektermometer och ugnsbaka torsken i 150 gradertills den nått 56 grader i inner temperaturTa ut torsken och låt den vila ett par minuterTärna sidfläsk och fräs den knaprigt i en stekpannaSkär upp fisken i portionsbitar och lägg på tallrikServera med pressad potatis, sidfläsk, rödvinssås och en sallad Efterrätt Ugnsbakade päron med ädelost Toppa päronen med Honungsrostade valnötter1 dl valnötter1 msk honungGör så härRosta valnötterna försiktigt i en torr stekpannaTillsätt honungen och låt puttra i 5-6 minuterRör om då och dåHäll upp nötterna i en skål och låt svalna Dryck Som dryck till förrätten passar ett torrt och fruktigt vin, t ex ett Riesling, som även går utmärkt att dricka till varmrätten