300 gram Miljömärkt hälleflundra. Fräs 1 schalottenlök i smör, tillsätt en skvätt matlagningsvin, fiskfond, lite vatten. 300 gram Miljömärkt hälleflundra. 1 schalottenlök i smör, tillsätt en skvätt matlagningsvin, fiskfond, lite vatten
Igår var jag så himla sugen på fisk så jag bestämde mig att ta fram resterna från nyårsfisken som jag fryst in dvs hälleflundran och några pilgrimsmusslor, köpte även en bit lax och så gjorde jag en härligt krämig fisksoppa smaksatt med saffran
Håll fiskfonden precis kokande med enstaka bubblor. 600 g hälleflundra (4 portionsbitar). 15 dl fiskfond (hemgjord eller utspädd). 1600 g hälleflundra (4 portionsbitar) salt peppar socker 8 delikatesspotatisar 2 morötter 1 fänkål 4 gröna sparrisar 1 knippe salladslök 1 kruka dill 1 kruka gräslök 120 g smör 5 dl fiskfond (hemgjord eller utspädd) 1 schalottenlök 1 citron 4 ark bakplåtspapperKrydda den skinnfria fisken med en nypa salt, peppar och socker. Koka ner fiskfonden med en knippe dill och hackad schalottenlök tills dess att 1/5 återstår
Fiskfond. Jag använde marulk, hälleflundra och havskatt. Häll i vinet, vattnet, apelsinjuicen och fiskfonden, koka gärna egen fiskfond eller gör som jag och köp färdig i fiskbutiken