Fiskfond gurka recept

Torksrygg med paprika sås och saltad gurka

Torksrygg med paprika sås och saltad gurka

Blanda ner paprikan, tillsätt grädde vitt vin, curry och fiskfond. Veckans fisk är en torskrygg som serveras med en färgstark paprikasås och saltad gurka
Kyckling sweet and sour

Kyckling sweet and sour

Tillsätt gurka, ananas, lök och chili. 1/2 gurka, i tärningar 2x2 cm. 1 msk fisksås (jag använde fiskfond). 1/2 gurka, i tärningar 2x2 cm 1/4 färsk ananas eller 1 liten burk. 1 msk fisksås (jag använde fiskfond)
Catarinas lyxiga fiskgratäng

Catarinas lyxiga fiskgratäng

Till servering sallad, gärna med tomt och gurka. Dillsås25 g smör 3 msk vetemjöl 0,5 msk fiskfond 2 dl vatten 1 dl mjölk 2 dl vispgrädde 1 msk färsk dill, hackad (eller fryst dill) 0,5 citron, finrivet skal lite citronsaft salt svartpeppar, nymalen
Inkokt lax

Inkokt lax

Värm fiskfonden och låt det urkramade gelatinbladet smälta. Färskpotatis och inlagd gurka smakar gott till
Röding med vitvinssås och rotselleripuré

Röding med vitvinssås och rotselleripuré

Skala gurkan och dela den på längden. Tärna gurkan i små fina bitar och lägg i en bunke. 0,5 l fiskbuljong (1,5 msk fiskfond och vatten). 1 gurka. Vitvinssås2 schalottenlökar, grovt hackade 2 dl vitt vin 0,5 l fiskbuljong (1,5 msk fiskfond och vatten) 2 dl vispgrädde 1 msk citronjuice 2 msk smör. Tillbehör1 gurka 60 g forellrom 0,5 dl hasselnötter, hackade 1 kruka dill, finhackad 1 msk citronjuice 2 msk olivolja
Klassisk fiskgratäng

Klassisk fiskgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Duchessepotatis 800 gram mjölig potatis 1 krm salt 50 gram Mat & Bak smör 2 st ägg 0,75 tsk salt Fisk 600 gram torskfilé 1 krm salt 1 krm svartpeppar Dillsås 3 msk Mat & Bak smör 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 msk fiskfond 0,75 kruka(or) färsk dill 0,75 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 st citron(er) Topping 170 gram räkor i lake 0,25 kruka(or) färsk dill Sallad 0,5 st gurka 65 gram salladsmix Köp receptet Näringsvärde Kcal
Ugnsbakad laxfjäril med dragon-vvs och rökta räkor

Ugnsbakad laxfjäril med dragon-vvs och rökta räkor

10st Sparrisstänger, gröna och förkokta10cm Grön gurka, urkärnad och skuren i halvmånar1st Gul lök, skuren i halvmånarHavssaltBladspenat & rökta räkor. Tillsätt fiskfonden och grädden, låt reducera till 2/3-delar
Blomkålsrisotto med saffran och räkor

Blomkålsrisotto med saffran och räkor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Blomkålsrisotto 1,6 kg blomkål 500 gram sparris, färsk 2 msk Mat & Bak smör 2 msk olivolja 1 gram saffran 2 msk fiskfond 2 tsk vitvinsvinäger 100 gram parmesanost 340 gram räkor i lake 2 krm salt 2 krm svartpeppar Sallad 150 gram sugarsnaps 300 gram gurka 70 gram bladspenat Köp receptet Näringsvärde Kcal
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torsk 600 gram torskfilé 0,5 tsk salt 3 dl vatten 1 msk fiskfond Sås 2 st ägg 2 msk Mat & Bak smör 1,5 msk vetemjöl 3 dl mellanmjölk 2 krm salt 1 krm vitpeppar 0,5 kruka(or) persilja Ärtsallad 250 gram frysta gröna ärtor 0,5 st gurka(or) 0,5 st rödlök(ar) 1 st citron(er) 2 tsk olivolja 1 krm flingsalt Tillbehör 700 gram potatis(ar) 2 krm salt 1 st citron(er) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Färsk Rödingfilé med Dillpicklade grönsaker, palsternackspure och vitvinssås | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!

Färsk Rödingfilé med Dillpicklade grönsaker, palsternackspure och vitvinssås | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!

Skala och skär rödlöken i båtar, gröp ut gurkan och hacka den i små tärningar. 0,5 st Gurka. 1 st Fiskbuljongtärning - eller egen fiskfond. 1 dl Ättiksprit 1 dl Strösocker 2 dl Vatten 1 st Rödlök 0,25 st Blomkålshuvud 0,5 st Gurka 2 msk Dill finhackad - spara en kvist till garnering Sås. 2 st Schalottenlök 2 msk Smör 1 själk(ar) Timjan 10 st Enbär 2 dl Vitt vin - torrt 2 dl Vispgrädde 1 dl Vatten 1 st Fiskbuljongtärning - eller egen fiskfond Kräm
Bakad piggvar med vitvinssås

Bakad piggvar med vitvinssås

Häll ner fiskfonden och reducera till hälften. Krondillspickladgurka. Skiva gurkan tunt. Lägg ner gurkan och låt den dra tills lagen har svalnat
Caroline i köket

Caroline i köket

11/2 gurka. 12 msk fiskfond. 1 burk kokosgrädde, 400 ml. 13 stora avokador. 12 msk pressad lime                

Fiskgratäng med ost och örter

2 msk fiskfond. 1 gurka. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop grädden, fonden och riven ost och krydda med salt, peppar, oregano och lite riven basilika