Blanda ner paprikan, tillsätt grädde vitt vin, curry och fiskfond. Veckans fisk är en torskrygg som serveras med en färgstark paprikasås och saltad gurka
Tillsätt gurka, ananas, lök och chili. 1/2 gurka, i tärningar 2x2 cm. 1 msk fisksås (jag använde fiskfond). 1/2 gurka, i tärningar 2x2 cm 1/4 färsk ananas eller 1 liten burk. 1 msk fisksås (jag använde fiskfond)
10st Sparrisstänger, gröna och förkokta10cm Grön gurka, urkärnad och skuren i halvmånar1st Gul lök, skuren i halvmånarHavssaltBladspenat & rökta räkor. Tillsätt fiskfonden och grädden, låt reducera till 2/3-delar
Skala och skär rödlöken i båtar, gröp ut gurkan och hacka den i små tärningar. 0,5 st Gurka. 1 st Fiskbuljongtärning - eller egen fiskfond. 1 dl Ättiksprit 1 dl Strösocker 2 dl Vatten 1 st Rödlök 0,25 st Blomkålshuvud 0,5 st Gurka 2 msk Dill finhackad - spara en kvist till garnering Sås. 2 st Schalottenlök 2 msk Smör 1 själk(ar) Timjan 10 st Enbär 2 dl Vitt vin - torrt 2 dl Vispgrädde 1 dl Vatten 1 st Fiskbuljongtärning - eller egen fiskfond Kräm
2 msk fiskfond. 1 gurka. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop grädden, fonden och riven ost och krydda med salt, peppar, oregano och lite riven basilika